Αποτυπώματα & DNA τζιχαντιστών στέλνουν οι γαλλικές Αρχές στην Ελλάδα

Αποτυπώματα & DNA τζιχαντιστών στέλνουν οι γαλλικές Αρχές στην Ελλάδα

DNA και αποτυπώματα τζιχαντιστών έστειλαν οι Γάλλοι στις ελληνικές αρχές, προκειμένου να αναζητήσουν στοιχεία ταυτοποίησης στις ελληνικές βάσεις δεδομένων. Τα συγκεκριμένα στοιχεία ενδεχομένως να ταυτοποιηθούν με ευρήματα από Παγκράτι και Σεπόλια.

Υπενθυμίζεται πως ένας στρατολογητής τζιχαντιστών είχε συλληφθεί στο Παγκράτι. Το συγκεκριμένο άτομο είχε Συριακό διαβατήριο και αφέθηκε ελεύθερος με υπαιτιότητα των Βέλγων. Δέκα μέρες μετά υπήρξε ενημέρωση πως επρόκειτο για Γάλλο σεσημασμένο για στρατολόγηση τζιχαντιστών στην Ευρώπη, αλλά είχε εξαφανιστεί.

Ακόμη, οι γαλλικές αρχές, όταν στις 2 Ιανουαρίου είχαν ενημερώσει για το κινητό κάποιου «Ομάρ» που συντονίζει τις επιχειρούμενες επιθέσεις στο Βερβιέ, είχαν πει ότι η πρώτη επιχείρηση θα γίνει στην Ελλάδα για τη σύλληψη του συντονιστή.

Παράλληλα, οι γαλλικές αρχές σημειώνουν πως ο Αμπααούντ χρησιμοποίησε από την Ελλάδα το κινητό του 33χρονου Αλγερινού Ομάρ Νταμάς.

Υπενθυμίζεται ότι οι βελγικές αρχές πραγματοποιήσαν επιχείρηση στις 15 Ιανουαρίου και ακολούθησε έρευνα των ελληνικών αρχών στο Παγκράτι στις 17 Ιανουαρίου, με τις συλλήψεις του Νταμάς και του Σύρου, που τελικά ήταν Γάλλος τζιχανιστής.

Στις 17 Ιανουαρίου ακολούθησε νέα έρευνα σε οικία στα Σεπόλια, την οποία όμως οι ύποπτοι είχαν αδειάσει και βρέθηκαν μόνο κάποια γαλλικά διπλώματα οδήγησης.

Υπογραμμίζεται επίσης πως οι Βέλγοι φαίνεται να είχαν ταυτοποιήσει την φωνή του Αμπααούντ να επικοινωνεί από Ελλάδα, και μετά ίσως και το DNA και αποτυπώματα, πάνω σε ευρήματα και στοιχεία που οι ελληνικές αρχές είχαν στείλει από τις έρευνες σε Παγκράτι και Σεπόλια.

Ωστόσο, οι βελγικές αρχές δεν ενημέρωσαν ποτέ τις αντίστοιχες της χώρας μας παρά τα αιτήματά που έγιναν.

Σύμφωνα τέλος με το ρεπορτάζ σημειώνεται πως υπάρχουν τζιχαντιστές 2η-3ης γενιάς με ευρωπαϊκά διαβατήρια που υποδέχονται στην Ελλάδα εκείνους που έρχονται από Συρία, προκειμένου να τους δώσουν πλαστά έγγραφα και να τους κατευθύνουν για τις ενέργειές τους.Σχόλια