Απότομες εναλλαγές του καιρού τις επόμενες ημέρες

Απότομες εναλλαγές του καιρού τις επόμενες ημέρες

Άνοδο θα συνεχίσει να σημειώνει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, και έτσι μέχρι τη Δευτέρα είναι πολύ πιθανό ο υδράργυρος να δείξει και 20 βαθμούς Κελσίου, στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και θα ενισχύονται σταδιακά μέχρι τη Δευτέρα με αποτέλεσμα οι μετεωρολογικές συνθήκες να ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη βόρεια Αφρική η οποία πιθανότατα θα προκαλέσει μια σχετική θολούρα στην ατμόσφαιρα.

Όμως, από το απόγευμα της Δευτέρας αναμένεται απότομη αλλαγή στον καιρό, με την θερμοκρασία να σημειώνει σημαντική πτώση. Όπως αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος, ο καιρός θα αλλάξει και θα επιδεινωθεί αισθητά πρώτα από τη δυτική Ελλάδα (Ιόνιο και δυτικά ηπειρωτικά) με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις ισχυρές καταιγίδες, φαινόμενα που γρήγορα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Την Τρίτη αναμένεται να έχουμε πολύ άστατο καιρό με βροχοπτώσεις, καταιγίδες (ίσως και τοπικές χαλαζοπτώσεις) σχεδόν στο σύνολο της χώρας. Τα φαινόμενα κατά περιόδους θα έχουν έντονο χαρακτήρα. Βροχές και καταιγίδες την Τρίτη αναμένονται και στην Αθήνα αλλά και στη Θεσσαλονίκη.Σχόλια