Αποζημίωση «μαμούθ» σε φαντάρο που έμεινε ανάπηρος

Αποζημίωση «μαμούθ» σε φαντάρο που έμεινε ανάπηρος

Αποζημίωση ύψους 2.000.000 ευρώ επεδίκασε κυπριακό δικαστήριο σε 26χρονο ο οποίος όταν υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία έμεινε εγκεφαλικά ανάπηρος. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ενώ ο επηρεαζόμενος στρατιώτης ενώ ήταν στη κατηγορία I4 (Ικανότητα 4 ) λόγω παχυσαρκίας, εντούτοις παρά τις διαταγές εκτελούσε ασκήσεις και λάμβανε μέρος στις πρόβες της παρέλασης κατά την ορκωμοσία.

Επίσης, ενώ υπήρχε σήμα από το Γενικό Επιτελείο λόγω ψηλών θερμοκρασιών να περιοριστούν οι ασκήσεις, εντούτοις αυτές συνεχίστηκαν με μόνο περιορισμό τη λήξη του μεσημεριανού προγράμματος. Όπως επισημαίνει το δικαστήριο, λόγω μη τήρησης των διαταγών ο στρατιώτης υπέστη θερμοπληξία λόγω της καταπόνησής του. Επίσης εντοπίζεται αμέλεια για το γεγονός ότι ενώ έκανε εμετό και έχασε τις αισθήσεις του, δεν μεταφέρθηκε έγκαιρα στο Νοσοκομείο που ήταν δίπλα, αλλά αρκετές ώρες μετά.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, επιδικάζεται ποσό 800.000 ευρώ ως γενικές αποζημιώσεις για πόνο, ταλαιπωρία, οδύνη και απώλεια της προσωπικής άνεσης, άλλες 800.000 ευρώ ως γενικές αποζημιώσεις για φροντίδα και αποκατάσταση συντήρησης και άλλες 400.000 ευρώ ως απώλεια μελλοντικών απολαβών.

 

Σχόλια