Απρόσμενη «συμμαχία» Κωνσταντοπούλου – Γεωργιάδη

Απρόσμενη «συμμαχία» Κωνσταντοπούλου – Γεωργιάδη

Κατά της διαδικασίας για την ψήφιση της συμφωνίας, τοποθετήθηκε εκ νέου σήμερα η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στη συζήτηση των Επιτροπών.

Συγκεκριμένα, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθούνται ότι «Βουλευτές οι οποίοι έχουν προνομιακή αντίληψη για τα δικαιώματά τους στη Βουλή, διεκδικούν να μιλήσουν 3 και 4 φορές, και να μην μιλήσουν άλλοι που δεν έχουν μιλήσει καθόλου, αν και ήταν στη σειρά».

«Δεν μπορεί κανείς εξ αυτών οι οποίοι σήμερα έρχονται να υπερασπιστούν ένα εκτρωματικό μνημόνιο και μια τερατώδη διαδικασία κατεπείγοντος, να φιμώσουν αυτούς που αντιτίθενται σε αυτήν την διαδικασία. Δεν μπορεί να στερηθεί το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης κανένας βουλευτής ειδικά με το αντεπιχείρημα ότι προκαλεί προσκόμματα γιατί διαφωνεί. Αυτό συνιστά και δική μου υποχρέωση και του προεδρείου της Βουλής», πρόσθεσε η ίδια.

«Ο αριθμός των βουλευτών που ζήτησαν να μιλήσουν (83) καταδεικνύει το γιατί δεν έπρεπε να ακολουθηθεί η διαδικασία του κατεπείγοντος», κατέληξε επί του θέματος.

Στο πλευρό της Ζωής Κωνσταντοπούλου, για το ζήτημα του δικαιώματος τοποθέτησης απάντων των εγγεγραμμένων βουλευτών, στάθηκε ως απρόσμενος σύμμαχος ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ανέφερε σχετικά, με χιουμοριστική διάθεση: «Κύριε υπουργέ με καταφέρατε να πω κάτι που δεν περίμενα ότι θα πω ποτέ: Η κυρία Κωνσταντοπούλου έχει δίκιο».

«Γιατί δεν μπορεί για 4η φορά σε έναν μήνα να λέτε ότι πρέπει μέσα σε ένα 24ωρο να ψηφισθεί η συμφωνία […] κραδαίνοντας τη δαμόκλειο σπάθη του Eurogroup», συνέχισε ο ίδιος.

«Δε θα κλείσουμε τη Βουλή επειδή το θέλει ο Τσακαλώτος», προσέθεσε ο κ. Γεωργιάδης, και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είχε ήδη καταλήξει με τους δανειστές σε συμφωνία όταν ισχυριζόταν ότι ακόμη διαπραγματεύεται: «Όταν εσείς υποτίθεται ότι κάνετε διαπραγμάτευση, η Καθημερινή είχε δημοσιεύσει όλο το κείμενο της συμφωνίας. Αφού τα είχατε όλα έτοιμα ας τα φέρνατε για συζήτηση 2-3 μέρες πριν».

«Τώρα που ψηφίζετε αυτή την μνημονιάρα βάλατε και γραβάτα, είπε ακόμη αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό, ενώ σχολίασε ότι «Τέτοια μνημονιάρα δεν πίστευα ότι θα φέρει η Αριστερά» διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται στα δημοσιονομικά μέτρα, ενώ στα μεταρρυθμιστικά συμφωνεί απόλυτα, καθώς άλλωστε αποτελούν κομμάτι της πολιτικής της ΝΔ και όχι του ΣΥΡΙΖΑ.Σχόλια