Αρ. Μπαλτάς: Η κρίση της Ευρώπης είναι υπαρξιακή

Αρ. Μπαλτάς: Η κρίση της Ευρώπης είναι υπαρξιακή

«Η κρίση της Ευρώπης είναι υπαρξιακή. Είναι διαιρεμένη σε επίπεδο αξιών και πολιτικών που συναρτώνται μ’ αυτές τις αξίες. Οι πιέσεις πάνω της, έμμεσα και άμεσα, είναι πάρα πολύ μεγάλες». Αυτό τονίζει ο υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Η Αυγή της Κυριακής» και εκτιμά ότι η Ελλάδα είναι εκείνη που βρίσκεται στο κέντρο της Ευρώπης, κρατώντας σταθερές τις αξίες της σε σχέση με το προσφυγικό. «Η Ελλάδα αποτελεί σημείο σταθερότητας στην Ευρώπη», λέει χαρακτηριστικά.

Επίσης, υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση «πρέπει να σταθεί σωστά» και στο προσφυγικό και στο οικονομικό θέμα και σχολιάζοντας τα ζητήματα που προέκυψαν από τις δηλώσεις του ίδιου και του Γ. Μουζάλα, αναφέρει ότι κάποιοι δημοσιογράφοι «ντροπιάζουν την έννοια της επικοινωνίας». Ειδικότερα, για τη δήλωσή του, σχετικά με την Ειδομένη, σχολιάζει ότι ήταν μια συνειδητή δήλωση, η οποία όμως δεν αναπαρήχθη αυτούσια, ενώ για τη δήλωση του κ. Μουζάλα, εκτιμά ότι ήταν εν τη ρύμη του λόγου και πιστεύει ότι δεν πρέπει να παραιτηθεί.

Εξάλλου, σχετικά με τις αρμοδιότητές του στο Υπουργείο Πολιτισμού, ο κ. Μπαλτάς αναφέρει ότι καθήκον του είναι να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των θεσμών που είναι υπό την εποπτεία του.Σχόλια