Αρ. Μπαλτάς: Στόχος το ηλεκτρονικό εισιτήριο σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία τη νέα τουριστική σεζόν

Αρ. Μπαλτάς: Στόχος το ηλεκτρονικό εισιτήριο σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία τη νέα τουριστική σεζόν

«Προσπαθούμε και ελπίζουμε να είμαστε έτοιμοι για την καθιέρωση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς.

Όπως εξήγησε ο κ. Μπαλτάς, μιλώντας στην εκπομπή «Δύο στις 12», με τους Νίκο Γιώτη και Φάνη Γρηγοριάδη, η καθιέρωση ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα συμβάλλει και στην αύξηση των πόρων που εισπράττονται από το κράτος, ενώ έκανε γνωστό ότι η εξορθολόγηση στις τιμές των εισιτηρίων θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία, όπως η Ροτόντα στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μπαλτάς υπογράμμισε ότι έγιναν μέχρι τώρα αυξήσεις στις τιμές εισιτηρίων, λέγοντας ότι κάποιες τιμές ήταν δραματικά χαμηλές, επισημαίνοντας ότι οι αυξήσεις δεν θα γίνονται με ήπιο τρόπο και όχι οριζόντια. «Αυξήσαμε τις τιμές σε αρκετούς αρχαιολογικούς χώρους, κάποια εισιτήρια που ήταν δραματικά χαμηλά και προσπαθούμε με έναν έναν ήπιο τρόπο σχετικά να το γενικεύσουμε και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους, όπως η Ροτόντα» είπε.Σχόλια