Άρχισαν τα όργανα! Αντιπαράθεση Τσίπρα-Κουμουτσάκου για το προσφυγικό

Άρχισαν τα όργανα! Αντιπαράθεση Τσίπρα-Κουμουτσάκου για το προσφυγικό

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η συζήτηση για το  προσφυγικό, με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να παίρνουν θέση αντίθετη με εκείνη του Πρωθυπουργού.

«Το να δαιμονοποιείτε έναν όρο, ο οποίος πράγματι, όταν ταυτίζεται στον λαθρομετανάστη, μπορεί να δημιουργεί κάποιο πρόβλημα, αλλά να ταυτίζετε κριτική σε μια ολόκληρη πολιτική, που πάντως ήταν αποτελεσματικότερη από τη δική σας,  πάνω σε αυτόν τον όρο, νομίζω  ότι είναι λάθος», είπε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, προς τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης για το προσφυγικό.

Έπειτα από την δήλωση αυτή, από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε απευθυνόμενος στον κ.  Κουμουτσάκο: «Δεν πρόκειται για λαθρομετανάστες και λυπάμαι πάρα πολύ. Δεν περίμενα από εσάς να υιοθετήσετε αυτούς του χαρακτηρισμούς και μάλιστα κάνοντας και λεκτικές ακροβασίες», απάντησε ο κ. Τσίπρας.

Ο Γ.Κουμουτσάκος εξέφρασε τον φόβο ότι με τη συμφωνία που υπέγραψε η Κυβέρνηση θα εγκλωβιστούν στη χώρα μας χιλιάδες πρόσφυγες αλλά και μετανάστες καθώς δεν υπάρχει ενεργός μηχανισμός επαναπατρισμού τους. Τόνισε μάλιστα ότι η Τουρκία δεν έχει επιδείξει διάθεση συνεργασίας στο προσφυγικό αλλά έχει λάβει συγκριμένα ανταλλάγματα (οικονομικά, διπλωματικά και γεωπολιτικά), ενώ έφερε ως παράδειγμα το θέμα επανεισδοχής μεταναστών.Σχόλια