Άρχισε η εκταμίευση της χρηματοδότησης για τον Μαρινόπουλο

Άρχισε η εκταμίευση της χρηματοδότησης για τον Μαρινόπουλο

Ξεκίνησε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η εκταμίευση μέρους από το πρώτο πακέτο των 65 εκατ. ευρώ της ενδιάμεσης χρηματοδότησης, που προβλέπει το μνημόνιο εξυγίανσης (MoU), το οποίο υπεγράφη μεταξύ τραπεζών – Σκλαβενίτη – Μαρινόπουλου.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, το ποσό των 65 εκατ. ευρώ είναι εγκεκριμένο και σήμερα ξεκίνησε η σταδιακή διάθεση μέρους της χρηματοδότησης.
Προτεραιότητα θα δοθεί στην πλήρη εξόφληση των εργαζόμενων – ήτοι 1,5 μισθός που δεν τους έχει καταβληθεί. Σε αυτή την κατεύθυνση εκτιμάται ότι εάν όχι σήμερα, τότε έως την Δευτέρα, δεν θα υπάρχει καμία εκκρεμότητα προς τους εργαζόμενους της Μαρινόπουλος.
Η εξέλιξη αυτή βρίσκεται σε ακολουθία με τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει στα τέλη Ιουνίου η αλυσίδα, μετά από σχετική συμφωνία με το Πανελλαδικό Επαγγελματικό Σωματείο, «Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις «Καρφουρ – Μαρινόπουλος, Dia»» εν όψει της εκδίκασης για το αίτημα υπαγωγής της σε διαδικασία εξυγίανσης.
Μεταξύ των δεσμεύσεων που ανέλαβε η αλυσίδα στο Δικαστήριο περιλαμβάνονται:
ότι οι εταιρείες της Μαρινόπουλος Α.Ε. θα συνεχίσουν την καταβολή των πάσης φύσεως δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων, σύμφωνα με τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας και
ότι οι εταιρείες της Μαρινόπουλος Α.Ε. δεσμεύονται ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να διατηρηθούν άπασες οι θέσεις εργασίας.
Σε περίπτωση παράβασης των ανωτέρω, οι εργαζόμενοι διατηρούν το δικαίωμα – είτε ατομικά είτε συλλογικά – να ασκήσουν Αίτηση Ανάκλησης της χορηγηθείσας Προσωρινής Διαταγής.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο απόσπασμα του MoU που έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας και αφορά κυρίως στην ενδιάμεση χρηματοδότηση συνολικού ύψους 80 εκατ., η πρώτη εκταμίευση προβλέπει το ποσό των 65 εκατ ευρώ, εκ των οποίων οι τράπεζες θα χορηγήσουν τα 40 εκατ. ευρώ, η Σκλαβενίτης 15 εκατ. ευρώ και 10 εκατ. ευρώ οι υφιστάμενοι μέτοχοι, δηλαδή η πλευρά της Μαρινόπουλος.
Επίσης σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, έως τις 30 Σεπτεμβρίου οι τράπεζες πρέπει να δώσουν ακόμη 7,5 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 7,5 εκατ. ευρώ θα πρέπει να χορηγήσουν έως τις 31 Οκτωβρίου.

Πηγή: ΝαυτεμπορικήΣχόλια