Αρχίζει η δίκη Λιακουνάκου και άλλων 16 κατηγορουμένων

Αρχίζει η δίκη Λιακουνάκου και άλλων 16 κατηγορουμένων

Μία ακόμη δικογραφία εξοπλιστικού προγράμματος καταφθάνει στις δικαστικές αίθουσες, μετά το πρόγραμμα Ερμής και TorM1, ενώ ήδη έχει αρχίσει η δίκη σε δεύτερο βαθμό ο Άκης Τσοχατζόπουλος και οι συγκατηγορούμενοι του για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Για προμήθεια του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak που προοριζόταν για το στρατό ξηράς, στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν ο Θωμάς Λιακουνάκος και άλλοι 16 συγκατηγορούμενοι του, αυτή τη φορά.

Σύμφωνα με το 1142 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, εκτός από τον επιχειρηματία που μαζί με ακόμη ένα πρόσωπο κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απιστία, σε δίκη παραπέμπονται για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία οι πρώην γενικοί γραμματείς Εξοπλισμών, Γιωργος Κολίρης και Ευάγγελος Βασιλάκος, ενώ για απλή συνέργεια σε αυτή ο πρώην αναπληρωτής γενικός γραμματέας Εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας, και πρώην στελέχη του ΥΠΕΘΑ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, το πρόγραμμα κόστισε 40 εκατομμύρια ευρώ με μεγάλη ζημία του δημοσίου.

Δόθηκε προκαταβολή στην εταιρία του Θ. Λιακουνάκου που άγγιξε το ποσό των 34.515.615 ευρώ, παρά το γεγονός, ότι το σύστημα παρεμβολής που προσέφερε η εταιρεία απέτυχε στις δοκιμές πεδίου που έγιναν το 2001, πριν δηλαδή την υπογραφή της σύμβασης.

Κατά την κρίση συμβουλίου, για τρία στελέχη του ΥΠΕΘΑ δεν πρέπει να γίνει κατηγορία για επιμέρους πράξεις.

 Σχόλια