Αρχίζουν τα δύσκολα…

Αρχίζουν τα δύσκολα…

Έπειτα από τις τελευταίες επαφές των νέων κυβερνητικών στελεχών με Ευρωπαίους εταίρους, κρίσιμης σημασίας θεωρούνται οι προσεχείς επαφές του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο κ. Βαρουφάκης μεταβαίνει σήμερα στη Φραγκφούρτη όπου θα συναντηθεί με τον κ. Ντράγκι.
Η συνάντηση γίνεται στη σκιά της φερόμενης άρνησης της ΕΚΤ να αυξήσει κατά 10 δισ. ευρώ το όριο έκδοσης εντόκων γραμματίων που αποτελεί τον «πυρήνα» του σχεδίου του Έλληνα υπουργού Οικονομικών.

Δημοσίευμα των Financial Times ανέφερε ότι η ΕΚΤ δεν φαίνεται πρόθυμη να εγκρίνει την πώληση χρέους στο πλαίσιο της χρηματοδότησης-γέφυρα για τη στήριξη της χώρας τρεις μήνες μετά τη λήξη του μνημονίου.

Παράλληλα, δε γίνεται δεκτό ούτε το αίτημα για επιστροφή του ποσού 1,9 δισ. ευρώ που αποτελεί τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα.

Την Πέμπτη ο σχεδιάζεται να ταξιδέψει στο Βερολίνο για συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να «διεθνοποιήσει» το πρόβλημα της Ελλάδας, κάτι που ως ένα βαθμό έχει επιτευχθεί. Επιπλέον ο πρωθυπουργός επιδιώκει να οικοδομήσει συμμαχίες με ευρωπαϊκά μέλη που διαφωνούν με την πολιτική λιτότητας στην Ε.Ε..


Σχόλια