Αργεντινή: Αγνοείται μάρτυρας – κλειδί που θα κατέθετε στην υπόθεση Νίσμαν, «καίγοντας» την πρόεδρο της χώρας

Αργεντινή: Αγνοείται μάρτυρας – κλειδί που θα κατέθετε στην υπόθεση Νίσμαν, «καίγοντας» την πρόεδρο της χώρας

Αγνοείται, σύμφωνα με το CNN, η τύχη του πρώην επικεφαλής κατασκόπου των μυστικών υπηρεσιών της Αργεντινής Αντόνιο Στιούσο, ο οποίος είχε κληθεί να καταθέσει για το μυστηριώδη θάνατο του ειδικού ανακριτή, Αλμπέρτο Νίσμαν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αρχές της Αργεντινής δεν μπόρεσαν ποτέ να επικοινωνήσουν με τον Στιούσο, για να τον ενημερώσουν ότι έχει κληθεί να καταθέσει, για την υπόθεση που ξεκινά πριν 20 περίπου χρόνια.

Αναλυτικότερα, η υπόθεση ξεκινάει πίσω στο 1994, με μία βομβιστική επίθεση σε εβραϊκή συναγωγή στο Μπουένος Αϊρες, εξαιτίας της οποίας έχασαν τη ζωή τους 85 άνθρωποι. Ο ειδικός ανακριτής Νίσμαν, ο οποίος ερευνούσε την υπόθεση, διαπίστωσε τότε την εμπλοκή της προέδρου της Αργεντινής, Κρίστινα Κίρχνερ.

Στη συνέχεια, ο Νίσμαν βρέθηκε νεκρός με μία σφαίρα στο κεφάλι, μία ημέρα πριν καταθέσει επίσημα ότι η Κίρχνερ προσπαθούσε να εμποδίσει την αποκάλυψη στοιχείων που συνέδεαν το Ιράν με την επίθεση, προκειμένου να κερδίσει μια ευνοϊκή οικονομική συμφωνία με την Τεχεράνη.

Ο Στιούσο, ο οποίος απολύθηκε τον Δεκέμβριο και είχε βοηθήσει τον Νίσμαν στη διεκπεραίωση της έρευνας, επρόκειτο να καταθέσει την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την Κίρχνερ πάλι, η οποία αρνείται κάθε κατηγορία, ο Στιούσο ήταν ένας από τους κατασκόπους που ήταν αναμεμειγμένοι σε υπόθεση ανταγωνισμού στο εσωτερικό της υπηρεσίας πληροφοριών της χώρας, και από τους οποίους παραπλανήθηκε ο Νίσμαν.
Σχόλια