Άρειος Πάγος: Στις 8 Φεβρουαρίου συγκαλείται η Ολομέλεια για τα όρια συνταξιοδότησης των δικαστικών

Άρειος Πάγος: Στις 8 Φεβρουαρίου συγκαλείται η Ολομέλεια για τα όρια συνταξιοδότησης των δικαστικών

Στις 8 Φεβρουαρίου συγκαλείται τελικά η Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για να γνωμοδοτήσει για την παράταση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των ανώτατων δικαστών, με πρωτοβουλία της Προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου, Βασιλικής Θάνου.

Η απόφαση της κ. Θάνου έρχεται παρά την κατηγορηματική δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, ότι υπάρχει ρητή συνταγματική διάταξη που δεν επιτρέπει την αλλαγή των ορίων συνταξιοδότησης των δικαστών.

«Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου μπορεί να συνεδριάζει και να κάνει προτάσεις ενόψει της αναθεώρησης του Συντάγματος, αλλά όσον αφορά το αν επιτρέπεται οποιαδήποτε αλλαγή έχω τοποθετηθεί με σαφήνεια», είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο κ. Κοντονής.

Το θέμα της αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των δικαστών έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από τις δικαστικές ενώσεις, τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας.

Την ίδια ημέρα (8 Φεβρουαρίου), συγκαλείται και η Ολομέλεια της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλαν 15 από τους συνολικά 17 ανώτατους εισαγγελικούς λειτουργούς, προκειμένου να συζητηθεί το ίδιο ζήτημα. Το αίτημα έγινε δεκτό από την Εισαγγελέα Ξένη Δημητρίου.Σχόλια