Αριστερή Πλατφόρμα: Η κυβέρνηση σχεδιάζει άρον- άρον εκλογές για να μας αιφνιδιάσει

Αριστερή Πλατφόρμα: Η κυβέρνηση σχεδιάζει άρον- άρον εκλογές για να μας αιφνιδιάσει

Έτοιμοι να προβούν σε ανακοινώσεις από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός εξαγγείλει σήμερα εκλογές, δηλώνουν στην Αριστερή Πλατφόρμα, η οποία συνεδριάζει στη Βουλή, υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Μπαίνοντας νωρίτερα στη Βουλή, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης παρέπεμψε στην κυβέρνηση για τις αποφάσεις, λέγοντας ότι δε γνωρίζει τίποτα, ενώ σε ερώτηση αν θα κατεβεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές αρκέστηκε να δηλώσει: «Θα τα δούμε όλα».

Εν τω μεταξύ, πριν από λίγο η ιστοσελίδα της Αριστερής Πλατφόρμας, iskra.gr, δημοσίευσε άρθρο με τίτλο «Άρον- άρον εκλογές γιατί;», όπου ο συντάκτης αναρωτιέται «Γιατί εκλογές σε χρόνο ρεκόρ;», για να απαντήσει ο ίδιος στη συνέχεια ότι «Η κυβέρνηση τελεί υπό πανικό, φόβο, βαθιά αμηχανία και ανησυχία. Τρέμει η κυβέρνηση τις βαρύτατες συνέπειες κάθε μέρας που περνάει με τις οδυνηρές επιπτώσεις των μνημονίων να γίνονται αισθητές από το λαό».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο:

«Εκλογές εξπρές φαίνεται να εξαγγέλλει αυγουστιάτικα και σε χρόνο τριών εβδομάδων η κυβέρνηση. Ουδέποτε θα έχει συμβεί ξανά στα χρονικά της χώρας μια τέτοια ταχύτητα εκλογών και μάλιστα μέσα σε θερινή περίοδο.

Το ερώτημα είναι: Γιατί αυτή η επίσπευση; Ποιος ο λόγος της;
Ποτέ κανένας δεν προσφεύγει στις εκλογές χωρίς να δίνει τη δυνατότητα πλήρους ενημέρωσης του λαού, αν δεν υπάρχουν σοβαροί λόγοι να θέλει να αποφύγει τη λαϊκή ενημέρωση.

Γιατί εκλογές; Και γιατί εκλογές Αυγουστιάτικα σε χρόνο ρεκόρ, κάτι που δεν έχει ματαγίνει στον τόπο;

Ο λόγος είναι απλός και αυτονόητος.

Η κυβέρνηση τελεί υπό πανικό, φόβο, βαθιά αμηχανία και ανησυχία. Τρέμει η κυβέρνηση τις βαρύτατες συνέπειες κάθε μέρας που περνάει με τις οδυνηρές επιπτώσεις των μνημονίων να γίνονται αισθητές από το λαό. Η κυβέρνηση θέλει να πάνε στις κάλπες οι πολίτες πριν προλάβουν να ενημερωθούν για το σύνολο των μέτρων του τρίτου μνημονίου και κυρίως πριν νιώσουν στην καθημερινότητα τους τα νέα επαχθή βάρη.

Υπάρχει, όμως, και ένας πρόσθετος και καθόλου αμελητέος λόγος.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να πάει άρον- άρον αυγουστιάτικα στις εκλογές για να απαλλαγεί από τα βαρίδια του ‘’ΟΧΙ’’ και για να αιφνιδιάσει την ‘’Αριστερή Πλατφόρμα’’ ώστε να μην προλάβει να ετοιμαστεί για εκλογική αναμέτρηση.

Η κυβέρνηση θέλει να σβήσει άρον –άρον το ‘’ΟΧΙ’’ από τον πολιτικό χάρτη. Το ‘’ΟΧΙ’’ του δημοψηφίσματος και το ‘’ΟΧΙ’’ στα μνημόνια, ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, ο συνεπής αριστερός, προοδευτικός, πατριωτικός , δημοκρατικός κόσμος έχουν εξελιχθεί σε εφιάλτη για την κυβέρνηση.
Κάποιοι στου Μαξίμου λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.

Ο ελληνικός λαός δεν ξέχασε το ‘’ΟΧΙ’’. Δεν είναι διατεθειμένος να ζει εξανδραποδισμένος σε μια χώρα που ζει κάτω από τη μπότα ενός νεοαποικιακού καθεστώτος. Το ‘’ΟΧΙ’’ δεν ηττήθηκε. Θα έχει πολιτική έκφραση και θα νικήσει. Ο αγώνας συνεχίζεται και αν γίνουν εκλογές έστω με πραξικοπηματικούς όρους, αυτές θα είναι ένας πρώτος σταθμός για την ανεξάρτητη , προοδευτική και δημοκρατική Ελλάδα που ονειρευόμαστε».Σχόλια