Αριθμός – ρεκόρ 2.200 προσφύγων εισήλθαν στη Βαυαρία σε ένα 24ωρο

Αριθμός – ρεκόρ 2.200 προσφύγων εισήλθαν στη Βαυαρία σε ένα 24ωρο

Οι ομοσπονδιακές αστυνομικές αρχές της Γερμανίας ανακοίνωσαν ότι 2.200 άνθρωποι οι οποίοι ζητούν άσυλο στη χώρα έφτασαν μέσα σε 24 ώρες – από το πρωί της Δευτέρας – στη Βαυαρία, περνώντας τα σύνορα με την Αυστρία. Ο αριθμός αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών για τη συγκεκριμένη περιοχή.

Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός μεταναστών που έχει καταγραφεί μέσα σε μία ημέρα από την αστυνομία της Βαυαρίας, από την έναρξη της μεταναστευτικής κρίσης με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η Ευρώπη, διευκρίνισε εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών.

Η αστυνομία του Μονάχου, η αρμοδιότητα της οποίας εκτείνεται από τη βαυαρική πρωτεύουσα μέχρι τα σύνορα με την Αυστρία, κατέγραψε τους 2.200 πρόσφυγες από τις 9 το πρωί της Δευτέρας μέχρι τις 9 το πρωί.

Εκατοντάδες μετανάστες επιβιβάστηκαν τη Δευτέρα σε τρένα για να πάνε από την Ουγγαρία στη Γερμανία μέσω της Αυστρίας. Στη Βιέννη έφτασαν την Δευτέρα 3.650 μετανάστες, πολλοί από τους οποίους δεν είχαν θεωρήσεις εισόδου και ο αριθμός αυτός αποτελεί ρεκόρ στις αφίξεις για μία ημέρα. Όμως, το πρωί, ο σιδηροδρομικός σταθμός της Βουδαπέστης έκλεισε τις πύλες του στους μετανάστες.

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, η Γερμανία, είναι ο τελικός προορισμός των περισσότερων μεταναστών. Το Βερολίνο εκτιμά ότι μόνο φέτος θα δεχτεί 800.000 αιτήματα για χορήγηση ασύλου, αριθμός που είναι τετραπλάσιος σε σύγκριση με το 2014.Σχόλια