Αρνείται κάθε κατηγορία στον Ανακριτή ο Πετρακάκος: Ήθελα απλά να ασχοληθώ με τη γη

Αρνείται κάθε κατηγορία στον Ανακριτή ο Πετρακάκος: Ήθελα απλά να ασχοληθώ με τη γη

Ενώπιον του 17ου Τακτικού ανακριτή οδηγήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Γιώργος Πετρακάκος, η σύντροφος του και οι δύο συγκατηγορούμενοι τους που συνελήφθησαν πριν από λίγες ημέρες στον Βόλο μετά από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε μετά τις συλλήψεις σε Βόλο αλλά και στην Αθήνα του ενός εκ των δύο αδελφών συγκατηγορουμένων του ζευγαριού, αφορά μεταξύ άλλων σε αδικήματα διακεκριμένης οπλοκατοχής και διακεκριμένης κλοπής ενώ μεταξύ των πλημμελημάτων περιλαμβάνονται και τα αδικήματα της υπόθαλψης εγκληματία και της πλαστογραφίας .

Ο Πετρακάκος, που, κατά την Αστυνομία φέρεται, να είναι στενός συνεργάτης του Νίκου Μαζιώτη, έδωσε νωρίτερα τυπική απολογία, κάνοντας μία δήλωση για κατηγορίες που αφορούν σε υποθέσεις ληστειών, ενώ δεν είναι γνωστό μέχρι στιγμής αν θα τηρήσει ανάλογη στάση και όσον αφορά στις νέες κατηγορίες ενώπιον του 17ου Τακτικού Ανακριτή.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, ο Πετρακάκος φέρεται να αρνείται κάθε εμπλοκή του σε εγκληματικές ενέργειες και να υποστηρίζει πως είχε αποφασίσει να αποσυρθεί και να ασχοληθεί με την γη. Η σύντροφός του, με την οποία ο Πετρακάκος έχει δύο ανήλικα παιδιά, φέρεται να αρνείται επίσης κάθε εμπλοκή της σε παράνομες πράξεις τονίζοντας πως γνώριζε το παρελθόν του πατέρα των παιδιών της αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελεί ποινικό αδίκημα για την ίδια.

Ο συνήγορος τους Σπ. Φυτράκης μετά την άσκηση ποινικής δίωξης ανέφερε σε δηλώσεις του πως από τα δεδομένα της δικογραφίας δεν προκύπτει από κανένα σημείο «πως έχουμε τρομοκρατική οργάνωση» ενώ αναφερόμενος στην 36χρονη γυναίκα τόνισε: «Κανένα στοιχείο δεν έχει προστεθεί που να λέει ότι δυο όπλα σε μια ντουλάπα σε ένα σπίτι, ήταν χρησιμοποιημένα από την κοπέλα, ότι τα ήξερε ή έκανε κάποια δραστηριότητα παραβατική. Το να κάνεις δυο παιδιά με κάποιον που έχει παραβατική συμπεριφορά δεν τυποποιείται σε κάποιο αδίκημα. Πάμε σε άλλες εποχές έτσι. Ελπίζω από την ανάκριση να μην έχουμε προβλήματα με την κοπέλα και τα δυο ανήλικα παιδιά».Σχόλια