Αρνείται ότι γνώριζε τον Αμπαούντ, ο ύποπτος για τρομοκρατία που συνελήφθη στην Αθήνα

Αρνείται ότι γνώριζε τον Αμπαούντ, ο ύποπτος για τρομοκρατία που συνελήφθη στην Αθήνα

Ότι δε γνώριζε τον Βελγομαροκινό Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο οποίος συμμετείχε στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ο Αλγερινός Όμαρ Νταμάς, ο οποίος είχε συλληφθεί στην Ελλάδα αμέσως μετά την εξάρθρωση ενός τζιχαντιστικού πυρήνα στην πόλη Βερβιέ του Βελγίου.

«Το είπα και στην πρώτη πρώτη κατάθεσή μου, δεν τον γνωρίζω», είπε χαρακτηριστικά ο 33χρονος Νταμάς, καταθέτοντας μέσω διερμηνέα στο δικαστήριο που εξέτάζει την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νταμάς, ο οποίος ζούσε παράνομα στην Ελλάδα από το 2005, υποστήριξε ότι όταν συνελήφθη στην Αθήνα, η ελληνική αστυνομία του έδειξε δύο φωτογραφίες του Αμπαούντ. Ωστόσο, μόνο αργότερα όμως κατάλαβε ποιος ήταν ο άνθρωπος αυτός.

Ο Νταμάς συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2015, δύο ημέρες μετά την εξάρθρωση του πυρήνα της Βερβιέ, στο πλαίσιο της εκτέλεσης διεθνούς αιτήματος δικαστικής συνδρομής για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Αμπαούντ.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Πιερ Χέντρικ είπε ότι θεωρήθηκε ύποπτος κυρίως επειδή τον ένα από τα δύο τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή του κατά τη στιγμή της σύλληψής του, είχε χρησιμοποιηθεί με κάρτα SIM που αντιστοιχούσε στον τηλεφωνικό αριθμό με τον οποίο επικοινωνούσε ο Αμπαούντ με τους συνεργούς του στο Βέλγιο.

Στην κατάθεσή του πάντως ο Νταμάς παραδέχτηκε ότι φιλοξενούσε στο σπίτι του στην Αθήνα επί περίπου έναν μήνα έναν άλλο κατηγορούμενο για την ίδια υπόθεση, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης.
Ισχυρίστηκε ότι ο συγκάτοικός του δήλωσε ότι είναι Σύρος πρόσφυγας με το όνομα Μοχάμεντ και ότι αγνοούσε την πραγματική ταυτότητά του και το γεγονός ότι στην πραγματικότητα ήταν Γάλλος υπήκοος.

Η δίκη, η οποία ξεκίνησε την Δευτέρα, αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου. Η κατάθεση του Νταμάς θα συνεχιστεί την Τρίτη.

Σχόλια