Άρση της ασυλίας Κασιδιάρη για παρακίνηση σε ρατσιστικά εγκλήματα

Άρση της ασυλίας Κασιδιάρη για παρακίνηση σε ρατσιστικά εγκλήματα

Υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Ηλ. Κασιδιάρη ψήφισε η Βουλή με ονομαστική ψηφοφορία. Επί συνόλου 225 ψηφισάντων υπέρ τάχθηκαν 190 βουλευτές έναντι 18 που καταψήφισαν και 17 που δήλωσαν «παρών».

Ο κ. Κασιδιάρης, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από την πτέρυγά του, συμπεριλαμβανομένου και του αρχηγού της Χ.Α. Ν. Μιχαλολιάκου, έκανε λόγο για «βιομηχανία άρσεων ασυλίας» και «πολιτικές διώξεις χωρίς ποινικό περιεχόμενο».

«Διώκομαι για πολιτική ομιλία στην οποία δεν υπάρχει καμία προτροπή για τέλεση εγκλήματος», υποστήριξε, αν και η Δέσποινα Χαραλαμπίδου αντιπρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της Επιτροπής Δεοντολογίας που τον παρέπεμψε, ανέφερε ότι σύμφωνα ότι ο υπόδικος βουλευτής προέτρεψε τους κατοίκους της Κερατέας «να εξαφανίσουν από τη γειτονιά τους ανθρώπινα σκουπίδια που βιάζουν και εγκληματούν».

Ο κ. Κασιδιάρης την κατηγόρησε ότι ψεύδεται καθώς, όπως δήλωσε, ο ίδιος ουδέποτε πήγε για να μιλήσει στην Κερατέα. Ωστόσο, είπε ότι οι αναφορές του με αφορμή τα γεγονότα στην Κερατέα αφορούσαν κυριολεκτικά τα σκουπίδια και τα λύματα! Όσον αφορά την δίκη της Χ.Α. είπε ότι «χάλασε τη σούπα της κλεπτοκρατίας και για αυτό έχουν συμπράξει όλοι εναντίον μας» και δήλωσε ότι «παρά τις διώξεις θα είμαστε παρόντες», ενώ τόνισε ότι «θέλουμε η δίκη να γίνει μακριά από τις φυλακές για να έχει δημοσιότητα και να αποκαλυφθεί η σκευωρία».

Μάλιστα ο κ. Κασιδιάρης προειδοποίησε ότι θα παραμείνει στην Βουλή μετά το πέρας της διαδικασίας και θα επιστρέψει στην φυλακή μετά την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που ακολουθούσε καταγγέλλοντας τον εισαγγελέα των φυλακών ότι του έδωσε την άδεια να παραστεί στην συζήτηση για την άρση της ασυλίας του αλλά όχι για να συμμετέχει στην νομοθετική εργασία.

«Θα παραμείνω στη Βουλή γιατί έχω δώσει όρκο. Και θα φύγω αφού ψηφίσω στην ψηφοφορία. Αν θέλετε φωνάξτε τον φρούραρχο να με βγάλει», είπε. Ωστόσο, η Φρουρά της Βουλής δεν παρενέβη και ο κ. Κασιδιάρης παρέμεινε και στην ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε η ΝΔ στο νομοσχέδιο για την Παιδεία και ακολούθως αποχώρησε.

«Θα παραμείνω στη Βουλή γιατί έχω δώσει όρκο. Και θα φύγω αφού ψηφίσω στην ψηφοφορία. Αν θέλετε φωνάξτε τον φρούραρχο να με βγάλει», είπε.

Ωστόσο, η Φρουρά της Βουλής δεν παρενέβη και ο κ. Κασιδιάρης παρέμεινε και στην ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε η ΝΔ στο νομοσχέδιο για την Παιδεία και ακολούθως αποχώρησε από την αίθουσα της Ολομέλειας και πήγε στα γραφεία της Κ.Ο. της Χ.Α.

Εκεί τον επισκέφθηκε ο υποφρούραρχος της Βουλής και του είπε ότι η εισαγγελική άδεια προέβλεπε την παραμονή του στο Κοινοβούλιο μόνο για την συζήτηση επί της αίτησης για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του. Ο κ. Κασιδιάρης ωστόσο του είπε ότι θα παραμείνει για να τοποθετηθεί επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

Μιλώντας στην Ολομέλεια αναφέρθηκε στο γεγονός λέγοντας ότι το Προεδρείο της Βουλής μου έστειλε τον υποφρούραρχο για να μου διαμηνύσει ότι πρέπει να φύγω. «Καταγγέλλω την απαράδεκτη αυτή ενέργεια. Η δικτατορία του μνημονίου συνεχίζεται σήμερα», πρόσθεσε. Τελικώς, ο κ. Κασιδιάρης έφυγε αργότερα για τις φυλακές Κορυδαλλού.

Σχόλια