Άρθρο Αλ. Τσίπρα στους FT: «η Ελλάδα διέψευσε τις Κασσάνδρες» – ολοκλήρωση αξιολόγησης τις προσεχείς ημέρες

Άρθρο Αλ. Τσίπρα στους FT: «η Ελλάδα διέψευσε τις Κασσάνδρες» – ολοκλήρωση αξιολόγησης τις προσεχείς ημέρες

Νέα επίθεση προς το ΔΝΤ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας, σε σημερινό άρθρο του στους Financial Times, κατηγορώντας το για αλλαγή του σχεδιασμού των μεταρρυθμίσεων, με αποτέλεσμα να επιχειρείται από πλευράς του Ταμείου η μετάθεση του φορολογικού βάρους στα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα.

«Μέτα από έξι χρόνια ύφεσης, η Ελλάδα έχει βάλει τα θεμέλια για μια βιώσιμη ανάκαμψη» σημειώνει ο πρωθυπουργός καλώντας το ΔΝΤ να κάνει το καθήκον του, καθώς η Ελλάδα διέψευσε τις Κασσάνδρες. Επίσης, όσον αφορά τη συρρίκνωση του ΑΕΠ, αναφέρθηκε στην απόκλιση των εκτιμήσεων του Ταμείου σε σύγκριση με τα πραγματικά μεγέθη (ύφεση 0,2% το 2015 αντί για 2,3% που προέβλεπε το ΔΝΤ).

Ως εκ τούτου, ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το 2016 θα αποτελέσει έτος καμπής για την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Επίσης, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνησή μας εκλέχθηκε με την εντολή να καλύψει του διπλό στόχο της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της αξιοπιστίας, αφενός, και της κοινωνικής δικαιοσύνης, αφετέρου».

Ο κ. Τσίπρας καταλήγει εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η αξιολόγηση, που αποτελεί «ορόσημο» για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, θα ολοκληρωθεί τις προσεχείς μέρες.

 

 Σχόλια