Ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών – Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων

Ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών – Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων

Σε τροχιά σύγκρουσης φαίνεται πως κινούνται οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές καθώς στη σημερινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, με τους εκπροσώπους των θεσμών τέθηκε θέμα δημοσιονομικών στόχων.

Στη σημερινή συνάντηση με βασικό θέμα τα δημοσιονομικά, ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με το μέγεθος της δημοσιονομικής βάσης, ανέφεραν πηγές του υπουργείου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, συμφωνήθηκε από κοινού να υπάρξει ανταλλαγή πληροφοριών και περαιτέρω μελέτη των δημοσιονομικών στοιχείων, ώστε να ακολουθήσουν πιο εμπεριστατωμένες συζητήσεις αναφορικά με τον προϋπολογισμό του 2017 και τον προγραμματισμό επίτευξης των συμφωνηθέντων δημοσιονομικών στόχων.

Νωρίτερα ωστόσο, αξιωματούχος του οικονομικού επιτελείου ανέφερε κατηγορηματικά ότι «δεν ξανανοίγει το θέμα του ύψους του αφορολόγητου ορίου». «H διαπραγμάτευση για αυτό το ζήτημα ολοκληρώθηκε το Μάιο» διαβεβαίωνε ερωτηθείς για τις συστάσεις της παγκόσμιας τράπεζας, που πρότεινε τη μείωση του αφορολογήτου στις 5 χιλιάδες ευρώ, προκειμένου να εξοικονομηθούν δαπάνες για την προνομιακή πολιτική.

Ο ίδιος προέβλεψε ότι όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση με τη δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσουν τον Νοέμβριο ή στις αρχές Δεκεμβρίου εντός του χρονοδιαγράμματος βάσει του οποίου κινείται η κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης:

Τι συμφώνησαν κυβέρνηση-θεσμοί για τα δημοσιονομικάΣχόλια