Ασφυκτική η κατάσταση στο Ελληνικό με 6.000 πρόσφυγες

Ασφυκτική η κατάσταση στο Ελληνικό με 6.000 πρόσφυγες

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στο παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού καθώς οι πρόσφυγες που βρίσκονται εκεί αγγίζουν πλέον τους 6.000 συνολικά.

Ο δήμαρχος Αργυρούπολης – Ελληνικού Γιάννης Κωνσταντάτος αλλά και η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της «Ελληνικό Α.Ε.» Σουλτάνα Σπυροπούλου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας πως η συμφωνία για την προσωρινή παραχώρηση των εγκαταστάσεων εξέπνευσε στις 31 Μαρτίου.

Ο κ. Κωνσταντάτος είπε στο Mega ότι οι μετανάστες έχουν στήσει σκηνές ακόμη και έξω στον δρόμο, γιατί στην κλειστή αίθουσα αναχωρήσεων του παλιού αεροδρομίου η θερμοκρασία έφτασε τις προηγούμενες μέρες μέχρι τους 40 βαθμούς.
Επιπλέον τόνισε ότι ο χώρος είναι ακατάλληλος, προειδοποιώντας ότι «αργά ή γρήγορα κάτι θα συμβεί». «Είναι κλειστά τα τζάμια, δεν αερίζεται, είναι αποπνικτική η ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να μην μπορεί να αντέξουν φυσιολογικά να μείνουν εκεί μέσα και να βγαίνουν να κάθονται έξω στο πεζοδρόμιο πάνω στη λεωφόρο που παίζουν τα παιδιά τους, που περνούν με ταχύτητα τα αυτοκίνητα» σημείωσε, προσθέτοντας ότι υπάρχουν μόνο 30-40 τουαλέτες για 6.000 ανθρώπους.

Η κ. Σπυροπούλου, έστειλε επιστολή προς την ηγεσία των υπουργείων Εσωτερικών, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Άμυνας, επισημαίνοντας ότι η συμφωνία για την προσωρινή παραχώρηση των εγκαταστάσεων εξέπνευσε στις 31 Μαρτίου, αλλά «παρά τις σχετικές επιστολές μας, οι πρόσφυγες παραμένουν έως σήμερα στις παραχωρούμενες εγκαταστάσεις».

 Σχόλια