Αστέρας Βουλιαγμένης: Σήμερα μπαίνουν οι υπογραφές για την πώληση

Αστέρας Βουλιαγμένης: Σήμερα μπαίνουν οι υπογραφές για την πώληση

Ιστορική αναμένεται να είναι η σημερινή ημέρα για το ξενοδοχείο σύμβολο, τον Αστέρα Βουλιαγμένης, καθώς πέφτουν οι υπογραφές από ΤΑΙΠΕΔ και Εθνική Τράπεζα για την παραχώρηση στο αραβικό »Jermyn Real Estate Fund IV».

Το τίμημα δεν αλλάζει καθώς παραμένει στα 400 εκατομμύρια ευρώ, όμως με τη νέα συμφωνία ουσιαστικά επιχειρείται να αρθεί το μπλόκο από το ΣτΕ που είχε κρίνει ως μη νόμιμο το προεδρικό διάταγμα για την ανάπλαση της συγκεκριμένης έκτασης.

Τι θα αλλάξει με την συμφωνία

Όπως αναφέρει το Capital η νέα συμφωνία προβλέπει την υλοποίηση 13 μεζονέτων με συνολική επιφάνεια 15.000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ η έκταση που θα αξιοποιηθεί καλύπτει σημαντικό τμήμα της χερσονήσου Μικρό Καβούρι στη Βουλιαγμένη και περιλαμβάνει τρεις ξενοδοχειακές μονάδες, δύο ιδιωτικές παραλίες και μία μαρίνα.

Τα ξενοδοχεία είναι το Arion Resort & Spa με 123 κλίνες, 58 μπανγκαλόους, εστιατόρια, καταστήματα, υπαίθρια πισίνα και συνεδριακό κέντρο, το Westin Hotel Athens με 162 κλίνες, αίθουσα γυμναστηρίου, εστιατόρια και μπαρ, καταστήματα και συνεδριακό χώρο. Η συμφωνία περιλαμβάνει και έκταση που ανήκει στον ΕΟΤ, και στην οποία βρίσκεται το κλειστό σήμερα ξενοδοχείο »Αφροδίτη» που μετά την ανακαίνιση θα έχει 148 δωμάτια. Και όλα αυτά ενώ η παραλία του Αστέρα υπολογίζεται στα 1.600 μέτρα ακτογραμμής και άλλα 2.100 μέτρα ακτογραμμής για την ακτογραμμή του ΕΟΤ.
Πακέτο σε όλα αυτά θα είναι και η μαρίνα που θα παραχωρηθεί για 40 χρόνια.

Αξίζει να τονιστεί πως σύμφωνα με αισιόδοξες εκτιμήσεις το καλοκαίρι του 2016 το νέο συγκρότημα θα είναι έτοιμο αφού θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ανακατασκευής.

Πηγή CapitalΣχόλια