Αστυφύλακας σε συνεργασία με υπήκοο του Μπαγκλαντές κρατούσαν όμηρο Πακιστανό

Αστυφύλακας σε συνεργασία με υπήκοο του Μπαγκλαντές κρατούσαν όμηρο Πακιστανό

Στα χέρια των αρχών βρίσκονται ένας 29χρονος αστυφύλακας που υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής και ένας 35χρονος υπήκοος Μπαγκλαντές, οι οποίοι κρατούσαν όμηρο έναν 44χρονο Πακιστανό.

Η υπόθεση έφτασε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας χθες το απόγευμα, όταν ένας Πακιστανός τους ενημέρωσε ότι άγνωστα άτομα κατακρατούσαν παράνομα ομοεθνή του σε κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας, και τον εκβίαζαν για να τους παραδώσει χρηματικό ποσό.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με την καταγγελία, ένας 44χρονος Πακιστανός δέχτηκε το μεσημέρι της Πέμπτης επίθεση σε περιοχή της Αθήνας, από ομάδα έξι υπηκόων Μπαγκλαντές, οι οποίοι με απειλές απαιτούσαν να τους καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 18.000 ευρώ, ως οφειλή σε άλλον αλλοδαπό ομοεθνή τους.

Στη συνέχεια και με τη χρήση σωματικής βίας, τον οδήγησαν σε κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας, ιδιοκτησίας του 35χρονου Μπαγκλαντεσιανού συλληφθέντα, όπου τον κατακρατούσαν παράνομα, χωρίς τη θέλησή του.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, οι 6 Μπαγκλαντεσιανοί κάλεσαν τηλεφωνικά 29χρονο αστυφύλακα, ο όποιος μετέβη στο σημείο δηλώνοντας την ιδιότητά του, και μαζί με τους υπόλοιπους αλλοδαπούς δράστες άσκησαν σωματική βία στον 44χρονο παθόντα, και τον απειλούσαν ότι θα συλληφθεί εάν δεν τους παραδώσει το χρηματικό ποσό που απαιτούσαν ή μέρος αυτού.

Με την άμεση επέμβαση των αστυνομικών της Άμεσης Δράσης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ο 44χρονος παθόντας εντοπίστηκε εντός του καταστήματος, όπου και συνελήφθη ο 35χρονος αλλοδαπός ιδιοκτήτης, ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκε και ο 29χρονος αστυνομικός ο οποίος προσήχθη στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, όπου και αναγνωρίστηκε από τον παθόντα.

Σημειώνεται ότι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και ο 29χρονος αστυνομικός κατηγορούνται για τα αδικήματα της παράνομης κατακράτησης, απόπειρας εκβίασης και απρόκλητων σωματικών βλαβών σε βάρος του 44χρονου, υπηκόου Πακιστάν.

Μάλιστα, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον έξι υπήκοοι Μπαγκλαντές, οι οποίοι αναζητούνται προκειμένου να συλληφθούν, και των οποίων τα στοιχεία δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.Σχόλια