Αστείο Κράτος:  20 ευρώ την ημέρα σε επιστημονικούς συνεργάτες των δικαστικών Αρχών (!) Λιγότερο και από ανειδίκευτους εργάτες!

Αστείο Κράτος: 20 ευρώ την ημέρα σε επιστημονικούς συνεργάτες των δικαστικών Αρχών (!) Λιγότερο και από ανειδίκευτους εργάτες!

Γράφει ο «Παραδικαστικός» 

Ακούγεται απίστευτο αλλά είναι πραγματικό. Και πρόκειται για είδηση που δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση. Το… υπέρογκο ποσό των 20 ευρώ την ημέρα (!) έχει αποφασιστεί να λάβουν επιστημονικοί συνεργάτες των Δικαστικών Αρχών οι οποίοι -σύμφωνα με το ρεπορτάζ- αφιέρωσαν εννέα με 10 μήνες από την ζωή τους με την έρευνα και την σύνταξη πορισμάτων για μείζονος σημασίας υποθέσεις στις οποίες διακυβεύονται δις ευρώ! 

Έγγραφο το οποίο βρίσκεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης και είναι στη διάθεση του ereportaz.gr προτείνει την αποζημίωση-μαμούθ 3.000 ευρώ για εννέα μήνες έρευνας και αδιάκοπης εργασίας. Τουτέστιν 440 ευρώ τον μήνα και εάν υπολογίσουμε ότι ο κάθε μήνας έχει 22 εργάσιμες ημέρες, τότε 20 ευρώ την ημέρα! 

Αρκεί μόνο να σημειωθεί ότι βάσει του ΤΕΕ ένας πολιτικός μηχανικός με 15ετη εμπειρία πρέπει να λαμβάνει γύρω στα 350 ευρώ για κάθε ημέρα εργασίας! Επομένως οι 150 εργάσιμες ημέρες κοστολογούνται αντί 52.578 ευρώ. 

Από αυτό το ποσό μέχρι στην αστεία αποζημίωση των 20 ευρώ την ημέρα, υπάρχει ωκεανός απόστασης. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι ένας ανειδίκευτος εργάτης για τον καθαρισμό του σπιτιού ή ενός κήπου δεν παίρνει λιγότερο από 40 ευρώ την ημέρα… 

Και μετά θέλουν να πατάξουν και την Διαφθορά! Ε, κε Παπαγγελόπουλε; 

 

 

Σχόλια