«Άστραψε» και βρόντηξε η Βαγενά στη Βουλή – Επιτέθηκε στον Ν. Τόσκα

«Άστραψε» και βρόντηξε η Βαγενά στη Βουλή – Επιτέθηκε στον Ν. Τόσκα

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά, ακούγοντας τις απαντήσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη δεν άντεξε και του είπε: « λυπάμαι αλλά θα σας είμαι δυσάρεστη. Δεν έχει γίνει τίποτα επί των ημερών μας πάνω σε αυτό το θέμα. Είπαμε ότι θα πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στα προβλήματα του πολίτη. Το έχει αναφέρει και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αλλά σε αυτό το θέμα δεν έχει γίνει τίποτα…» και ξεσπάθωσε προσθέτοντας:

« Η Αστυνομία γνωρίζει και γνωρίσει πολύ καλά ποιοι είναι αυτοί που διακινούν τα ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας. Όπως, ξέρει πολύ καλά τί γίνεται και με την πορνεία στο κέντρο της Αθήνας και για τους οίκους ανοχής που καθημερινά ξεφυτρώνουν… Εγώ δεν θέλω να πιστεύω ότι έχουμε μια ανίκανη Αστυνομία, προτιμώ να λέω ότι υπάρχουν κάποιο διεφθαρμένοι στην Αστυνομία και όχι μια ανίκανη Αστυνομία. Αυτό αλίμονο μας εάν το δεχτούμε… Μας λέτε – στου βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- να είμαστε πρώτοι στα κοινωνικά κινήματα εγώ σας λέω ότι εάν βγουν οι κάτοικοι στους δρόμους για αυτή την απερίγραπτη κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο, εγώ θα βγω μπροστά… Όλοι, όσοι μένουμε στο Κέντρο της Αθήνας ξέρουμε, βλέπουμε καθημερινά ποιοι είναι οι διακινητές των ναρκωτικών Είναι οι ίδιοι σκούροι – μαύροι… άνθρωποι και το ξέρετε δεν το λέω ρατσιστικά που υπάρχουν εκεί εδώ και χρόνια… Εμένα προσωπικά μερικοί με χαιρετούν… Μου λένε “γεια σου μαμά…» και η Αστυνομία μου λέτε ότι δεν τους ξέρει. Για αυτή την κατάσταση πρέπει κάτι να γίνει..» πρόσθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, από την πλευρά του προσπάθησε να «δικαιολογήσει» την κατάσταση με την διακίνηση των ναρκωτικών και των εξαρτημένων στο κέντρο της πρωτεύουσας λέγοντας ότι το θέμα « Είναι γνωστό και απασχολεί τις Αρχές εδώ και δεκαετίες….», απέδωσε το πρόβλημα «στην υπερσυγκέντρωση πληθυσμού στην Αθήνα, μίλησε για «περίπου 1.500 εξαρτημένα άτομα που υπολογίζετε ότι είναι στους δρόμους και κάνουν χρήση ναρκωτικών…» και υποβάθμισε την «εικόνα» του κέντρου της πόλης λέγοντας ότι «ανακαλώντας μνήμες από ευρωπαϊκές άλλες πρωτεύουσες και εκεί υπάρχει ίδια εικόνα και μάλιστα είναι πολύ περισσότεροι αυτοί που κινούνται με ανάλογο τρόπο…».Σχόλια