Ατελείωτη νύχτα για το Μνημόνιο της Αριστεράς

Ατελείωτη νύχτα για το Μνημόνιο της Αριστεράς

Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα στην πολιτική σκηνή της χώρας με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται ένα βήμα πριν την διάσπαση ενόψει και της ψήφισης του τρίτου Μνημονίου. Στη 01:32 τα ξημερώματα της Παρασκευής ορίστηκε τελικά, μετά από συζήτηση-θρίλερ στην Διάσκεψη των προέδρων, η έναρξη της συζήτησης για το Μνημόνιο στην Ολομέλεια.

Παρακολουθείστε σε απευθείας μετάδοση τη συζήτηση και τη διαδικασία ψήφισης στη Βουλή του Μνημονίου 3

Νωρίτερα, περί τις 20:00, η κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών ενέκρινε την διαδικασία του κατεπείγοντος και τις δύο τροπολογίες που κατέθεσε η κυβέρνηση, παρά τις αντιρρήσεις που εξέφρασε κατά κύριο λόγο η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και η πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ που αναμένεται να καταψηφίσει το νομοσχέδιο. Εξάλλου, από το πρωί στη συνεδρίαση επικράτησε ένταση, καθώς 83 βουλευτές θέλησαν να πάρουν το λόγο, δημιουργώντας φόβους ότι η διάρκεια θα εκτροχιαστεί.

Επί ώρες οι βουλευτές συζητούσαν επί της διαδικασίας και για το αν πρέπει ή όχι να οριστεί ώρα λήξης της συνεδρίασης, με αποτέλεσμα να περιοριστεί είτε ο αριθμός των ομιλητών είτε ο χρόνος των τεσσάρων λεπτών που είχε ο καθένας στη διάθεσή του. «Φτάνει το θέατρο σας, και τα καραγκιοζιλίκια σε αυτή την αίθουσα» φώναξε σχετικά η Ντόρα Μπακογιάννη με την προεδρεύουσα κ. Αμανατίδου να της λέει: Αν θέλετε ας αποχωρήσει η ΝΔ από την αίθουσα, δεν μπορείτε να λέτε ότι εγώ ξεφτιλίζω τη διαδικασία. Και ο κ. Μπαργιώτας από το Ποτάμι φώναξε: «Τελειώνετε να ψηφίσουμε. Αυτό είναι η δημοκρατία, τελειώνετε» με την κ. Αμανατίδου να απαντά ότι «δεν μπορείτε να λέτε τελειώνετε στη Δημοκρατία».Σχόλια