Αθήνα: Σε εξέλιξη συγκεντρώσεις για τον ένα χρόνο από το «Όχι» στο δημοψήφισμα (φωτό)

Αθήνα: Σε εξέλιξη συγκεντρώσεις για τον ένα χρόνο από το «Όχι» στο δημοψήφισμα (φωτό)

Επιτόπιο φωτορεπορτάζ: Ελευθερία Σπυράκη

Σε εξέλιξη βρίσκονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Σύνταγμα και Ομόνοια για την επέτειο ενός χρόνου από το «Όχι» στο δημοψήφισμα, στις οποίες συμμετέχουν διάφορες συλλογικότητες και φορείς, όπως η ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕ, η ΛΑΕ κ.ά.

2

Εδώ και λίγη ώρα κόσμος έχει αρχίσει να φτάνει στο Σύνταγμα όπου πραγματοποιείται η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, αλλά και στην Ομόνοια, όπου λαμβάνει χώρα η αντίστοιχη συγκέντρωση της ΛΑΕ, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της ευρωπαϊκής πολιτικής.

Στο κάλεσμά της για μαζική συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση, η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για μια κορυφαία στιγμή των αγώνων ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σφραγίστηκε με τη σαρωτική νίκη του 61,3% υπέρ του ΟΧΙ ενάντια στη συμφωνία με την τρόικα.

4

Παράλληλα, κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι μετέτρεψε το λαϊκό ΟΧΙ σε ένα ταπεινωτικό ΝΑΙ σε όλα.

Η η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ειδικότερα ότι «μπροστά στη «δεύτερη αξιολόγηση» ακολουθεί ένα αντεργατικό πακέτο μέτρων για τα εργασιακά ανάλογων και χειρότερων ρυθμίσεων με το νόμο που έχει οδηγήσει στους δρόμους τους εργαζόμενους στη Γαλλία. Ομαδικές απολύσεις, περιορισμός του απεργιακού δικαιώματος, λοκ άουτ υπέρ της εργοδοσίας, κατάργηση 13ου και 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα και άλλα παρόμοια μέτρα είναι στην ημερήσια διάταξη, στοχεύοντας στο χτύπημα ακόμα και του δικαιώματος στον αγώνα».

«Μοναδική διέξοδος αποτελεί η συγκρότηση ενός ευρύτερου εργατικού και κοινωνικού μετώπου, με όλα τα πληττόμενα από τα μνημόνια κοινωνικά στρώματα, για τη σύγκρουση με τους δανειστές και τους εκπροσώπους τους σε ΕΕ και ΔΝΤ και την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και όλων όσοι τις υπηρετούν και τις υλοποιούν», συμπληρώνει.

 

1

Στο δικό της κάλεσμα στη συγκέντρωση του Συντάγματος, η Λαϊκή Ενότητα τονίζει ότι το «όχι» είναι όσο ποτέ επίκαιρο και «μας ενώνει αγωνιστικά για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και προοδευτική, χωρίς λιτότητα και μνημόνια».

Η ΛΑΕ πραγματοποιεί προσυγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία στα Γραφεία της ΕΕ και στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία θα  καταλήξει στο Σύνταγμα.

5

Σημειώνεται ακόμη ότι συγκέντρωση για τον ένα χρόνο από το δημοψήφισμα θα πραγματοποιήσει και η Ζωή Κωνσταντοπούλου – η οποία σήμερα κατέθεσε την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματός της, της «Πλεύσης Ελευθερίας» -, και συγκεκριμένα στο χώρο στάθμευσης του θεάτρου του Λυκαβηττού, ένα χώρο συμβολικό – όπως δήλωσε η ίδια -, καθώς είναι ένα από τα περιουσιακά στοιχειά του δημοσίου που περνάνε στο υπέρ-ταμείο μετά και το νέο Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ.

 Σχόλια