Αθήνα: Σύλληψη 40χρονου για κατοχή & διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας

Αθήνα: Σύλληψη 40χρονου για κατοχή & διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας

Στη σύλληψη ενός 40χρονου Έλληνα, κατοίκου Αθήνας, προχώρησαν οι αρχές, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Αναλυτικότερα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκίνησε να διερευνά την υπόθεση μετά από διαδικτυακό έλεγχο σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων peer-to-peer (P2P), για κατοχή και διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Στο πλαίσιο αυτό, καταγράφηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη ατόμων που κατείχαν και διαμοίραζαν συγκεκριμένο αρχείο υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, και από τον έλεγχο, προέκυψε ηλεκτρονικό ίχνος που ανήκει σε χρήστη εντός της ελληνικής επικράτειας.

Μετά από ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης, και ενώ εκδόθηκε Διάταξη και Βούλευμα από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ταυτοποιήθηκε ο κάτοχος της επίμαχης σύνδεσης Διαδικτύου.

Στη συνέχεια, κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε χθες το πρωί, αιφνιδιαστική έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι του 40χρονου στην Αθήνα.

Από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά μέσα του 40χρονου, διακριβώθηκε η κατοχή 1.170 αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, τα οποία αναπαριστούσαν ανήλικα παιδιά, ηλικίας κάτω των 15 ετών, σε σεξουαλικές πράξεις μεταξύ τους και με ενήλικες.

Στο πλαίσιο της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι θα αποσταλούν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο δράστης με τη σχηματισθείσα δικογραφία οδηγείται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.Σχόλια