Αθώοι οι 10 οπαδοί του ΠΑΟΚ που κατηγορούνταν για τα αιματηρά επεισόδια σε αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΡΗ το 2009

Αθώοι οι 10 οπαδοί του ΠΑΟΚ που κατηγορούνταν για τα αιματηρά επεισόδια σε αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΡΗ το 2009

Αθώοι λόγω αμφιβολιών, κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης οι δέκα οπαδοί του ΠΑΟΚ, που κατηγορούνταν για τη συμμετοχή τους στα αιματηρά επεισόδια στο γήπεδο της Σουρωτής, τον Οκτώβριο του 2009.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μία ομάδα φιλάθλων εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκε σε φιλάθλους, προπονητές και ποδοσφαιριστές του Άρη, τραυματίζοντας μερικούς εξ αυτών.

Το παραπεμπτικό βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών, ανέφερε ότι οι κατηγορούμενοι – δύο εκ των οποίων είχαν αρχικά προφυλακιστεί αλλά στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους -, αντιμετώπιζαν αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος, όπως επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, σύσταση συμμορίας, παραβάσεις που συνδέονται με τον αθλητικό νόμο κλπ.

Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης, δεν εμφανίστηκαν τα βασικά θύματα της επίθεσης, ενώ αυτόπτης μάρτυρας που προανακριτικά είχε αναγνωρίσει τους «πρωταγωνιστές» της επίθεσης, εξεταζόμενη από το δικαστήριο, ανασκεύασε, εκφράζοντας αμφιβολίες για τη συμμετοχή των κατηγορουμένων στις βιαιοπραγίες.

Τελικά, το δικαστήριο αθώωσε άπαντες, λόγω αμφιβολιών, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας που είχε εισηγηθεί την απαλλαγή τους.Σχόλια