Αθώοι Βουλγαράκης & Πελέκη για υπόθεση υποβολής ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες

Αθώοι Βουλγαράκης & Πελέκη για υπόθεση υποβολής ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμεληματοδικείο της Αθήνας ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης και η σύζυγος του Αικατερίννη Πελέκη, οι οποίοι κάθισαν στο εδώλιο για το αδίκημα της υποβολής ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες του 2007.

Συγκεκριμένα, η κατηγορία αφορά στη μη δήλωση τραπεζικού λογαριασμού στην Ελβετία ύψους 117.000 ευρώ, ο οποίος περιλαμβανόταν στην περίφημη λίστα Λαγκάρντ και ανήκε στον πεθερό του πρώην υπουργού.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση των δυο κατηγορουμένων και η πρόταση του έγινε δεκτή από το Δικαστήριο, τονίζοντας ότι «Δεν μπορεί να αποδοθεί στο πρόσωπο της κατηγορούμενης η κατηγορία. Δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι είχε την κατοχή των χρημάτων. Δεν αποδεικνύεται ότι είχε πρόθεση να αποκρύψει περιουσιακό στοιχείο. Το ίδιο ισχύει και για τον κ. Βουλγαράκη. Προτείνω την αθώωση τους».

Το δικαστήριο έκανε αποδεκτή την πρόταση του εισαγγελέα, με το σκεπτικό πως οι κατηγορούμενοι δεν είχαν υποχρέωση να δηλώσουν τον επίμαχο λογαριασμό καθώς τηρούνταν από τρίτο δικαιούχο, εξωχώρια εταιρία, της οποίας μέτοχος και διαχειριστής ήταν ο πατέρας της κ. Πελέκη.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της απολογίας του στο δικαστήριο, ο πρώην υπουργός υποστήριξε πως δε γνώριζε την ύπαρξη του επίμαχου λογαριασμού, αλλά ακόμα και να την ήξερε δε θα τον δήλωνε, και αυτό διότι πρόκειται για λογαριασμό που διατηρούσε ο πεθερός του και για τον οποίο είχε κάνει πληρεξούσιο στην σύζυγο του για το άνοιγμα και το κλείσιμο του λογαριασμού.

«Πρόκειται για ένα μικρό ποσό σε σχέση με αυτά που δηλώνουμε εγώ και η σύζυγος μου. Γιατί να μην το δηλώσουμε; Έχω υποστεί πολλούς ελέγχους της περιουσιακής μου κατάστασης και όλοι ήταν αρνητικοί. Είναι μία τοσο καθαρή υπόθεση που αισθάνομαι αμηχανία να βρίσκομαι ενώπιον σας. Δεν υπήρχε ούτε δόλος ούτε αμέλεια. Ξέρω ότι ούτε η σύζυγος μου θα έκανε κάτι παράνομο ούτε εγώ. Δεν είχαμε λόγο να μην το δηλώσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βουλγαράκης.

Από την πλευρά της η κ. Πελέκη υποστήριξε: «η πραγματικότητα είναι πως κάποια στιγμή άνοιξα με πληρεξούσιο αυτόν τον λογαριασμό του πατέρα μου και αυτή ήταν η μόνη ενέργεια που έκανα με αυτόν τον λογαριασμό. Δεν τον θεωρούσα ποτέ δικό μου. Με τον σύζυγο μου έχουμε δηλώσει όλους τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς».Σχόλια