Πασίγνωστος ζωγράφος συνελήφθη για παιδική πορνογραφία

Πασίγνωστος ζωγράφος συνελήφθη για παιδική πορνογραφία

Χειροπέδες σε έναν από τους πιο γνωστούς ζωγράφους της Ελλάδας, έβαλε η Ασφάλεια Αττικής, καθώς τον συνέλαβε ως μέλος ομάδας που έψαχνε και έβρισκε ανήλικα κορίτσια (14-17 ετών) προκειμένου να τα πείσουν να μετάσχουν σε πορνογραφικό υλικό. Ο 40χρονος ζωγράφος είναι από τους πιο πετυχημένους καλλιτέχνες της γενιάς του, έχει συμμετάσχει σε οκτώ μπιενάλε και σίγουρα ο χώρος της ζωγραφικής τέχνης είναι αιφνιδιασμένος με την εξέλιξη.

Συνελήφθησαν επίσης δύο ακόμη Έλληνες, ένας 67χρονος μαζί με την 40χρονη συνεργό του που εκείνη αναζητούσε, έβρισκε και έπειθε τις ανήλικες να φωτογραφηθούν, με την υπόσχεση της δήθεν ανάδειξής τους ως μοντέλα.

Τις ανήλικες (ηλικιών 14-17 ετών) και στις δύο περιπτώσεις, τις προσέγγιζαν σε μπαρ, καφετέριες, ακόμα και στο συρμούς και αποβάθρες του ΜΕΤΡΟ όπου τους έπιαναν την κουβέντα και τους παρουσιάζονταν ως καλλιτέχνες και δήθεν πρακτορεία μοντέλων. Όλα ξεκίνησαν από την καταγγελία μίας ανήλικης και τελικά οι αστυνομικοί έπεσαν μπροστά σε δύο υποθέσεις που ενδεχομένως αφορά σε δεκάδες ανήλικες Ελληνίδες.

Επιπρόσθετα ο 40χρονος ζωγράφος κατηγορείται για παράβαση της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων και αυτό σημαίνει πως έχουν σχηματιστεί δύο διαφορετικά κατηγορητήρια.

Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 10 περιπτώσεις όμως οι φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου που έχουν βρεθεί και κατασχεθεί είναι εκατοντάδες. Πρόσθετα, διερευνάται η πιθανότητα, πέρα από την διακίνηση υλικού παιδική πορνογραφίας, οι δράστες να έχουν εμπλακεί και σε σεξουαλική εκμετάλλευση, καθώς ειδικά για μία περίπτωση υπάρχουν έντονες ενδείξεις ως προς αυτό.

Είναι χαρακτηριστικό πως όταν κατάφερναν να πείσουν τα κορίτσια τα οδηγούσαν στα σπίτια τους όπου τις φωτογράφιζαν με εσώρουχα, χειροπέδες και ερωτικά βοηθήματα. Στο διαμέρισμα του μουσικού βρέθηκαν πάνω από 1.000 φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών, από τις οποίες έχουν ταυτοποιηθεί οι δέκα.

Από τις έρευνες στους χώρους των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεγάλος αριθμός φωτογραφιών, φωτογραφικές μηχανές, φορητός Η/Υ, tablet και ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα. Στην οικία του 40χρονου βρέθηκαν επιπλέον, ποσότητα κάνναβης βάρους (9,1) γραμμαρίων, δύο σπαθιά, δύο ράβδοι χειρός πολεμικών τεχνών και το χρηματικό ποσό των 6.600 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.

 


Σχόλια