Αβραμόπουλος: Επείγουσα ανάγκη να οριστεί επιτροπή είσπραξης της οικονομικής βοήθειας για το μεταναστευτικό

Αβραμόπουλος: Επείγουσα ανάγκη να οριστεί επιτροπή είσπραξης της οικονομικής βοήθειας για το μεταναστευτικό

Την επείγουσα ανάγκη να οριστεί από την ελληνική κυβέρνηση η αρμόδια αρχή, που θα είναι επιφορτισμένη με την άμεση είσπραξη της οικονομικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Ελλάδα, για το μεταναστευτικό συζήτησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν εχθές ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ποσά που αφορούν την έκτακτη βοήθεια σε υπηρεσίες ασύλου, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και των χωρών πρώτης υποδοχής, την πολιτική προστασία και διάφορα άλλα προγράμματα.

Ο κ. Αβραμόπουλος συνομίλησε τηλεφωνικά εχθές και με τους υπουργούς Εσωτερικών της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Μπερνάρ Καζνέβ και κα Τερέζα Μέι αντίστοιχα, με αντικείμενο την έξαρση του μεταναστευτικού.

Με τους υπουργούς Εσωτερικών Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, ο κ. Αβραμόπουλος ανέπτυξε τους τρόπους με τους οποίους η Επιτροπή μπορεί να προσφέρει την στήριξή της, καθώς και την ετοιμότητά της να χρηματοδοτήσει προγράμματα ενίσχυσης των μέτρων που λαμβάνονται.

Οι υπουργοί από την πλευρά τους τον ενημέρωσαν για την κατάσταση στο Καλαί και για τα μέτρα που λαμβάνουν για την αντιμετώπισή της.

«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια ευρωπαϊκή απάντηση για την καλύτερη διαχείριση της μετανάστευσης, που θα αντιμετωπίζει όλα τα μέρη της αλυσίδας, από την άμεση ανάγκη να σώζουμε ζωές έως την αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτιών με φίλες χώρες, την καταπολέμηση των διακινητών, την αποτελεσματικότερη εφαρμογή επιχειρήσεων επιστροφής, καθώς και την υλοποίηση μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής για την ενίσχυση του συστήματος ασύλου και των συνόρων», δήλωσε, μεταξύ άλλων, σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα ο κ. Αβραμόπουλος.Σχόλια