Αβραμόπουλος: Κονδύλια – μαμούθ στις περιφέρειες για το μεταναστευτικό

Αβραμόπουλος: Κονδύλια – μαμούθ στις περιφέρειες για το μεταναστευτικό

Αναπόλησε τη δημαρχιακή του θητεία – Ομιλία του Επίτροπου Μετανάστευσης στο συνέδριο της ΚΕΔΕ

«Tη μεγάλη οικογένεια της Αυτοδιοίκησης» χαιρέτησε στην ομιλία του στο συνέδριο της ΚΕΔΕ ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος. «Πέρασμα για οκτώ ολόκληρα χρόνια, από τη θέση του Δημάρχου Αθηναίων, ήταν ένα μάθημα και μια εμπειρία Δημοκρατίας στην πράξη», πρόσθεσε αναπολώντας εκείνες τις ημέρες…. Στη συνέχεια τόνισε:

«Οι τοπικές κοινωνίες και οι πόλεις, είναι εξ ορισμού τα κύτταρα της Δημοκρατίας. Και δεν σας κρύβω, ότι στα είκοσι δύο χρόνια δημόσιου βίου μου στη χώρα, ο τίτλος του Δημάρχου παραμένει για μένα ξεχωριστός τίτλος τιμής. Πρόσφατα, ανακοινώσαμε στις Βρυξέλλες τη Νέα Μεταναστευτική Πολιτική. Ένα ζήτημα που αφορά πρωτίστως τις τοπικές κοινωνίες».

Για πρώτη φορά στοχευμένη πολιτική για τη μετανάστευση
Ο Επίτροπος Μετανάστευσης επεσήμανε τις στοχευμένες κινήσεις που γίνονται από τον ίδιο αλλά και την ΕΕ για το ζήτημα της μετανάστευσης. Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως «Για πρώτη φορά, η Ευρώπη αποκτά ολοκληρωμένη και στοχευμένη πολιτική για την μετανάστευση. Για την υλοποίηση των δράσεών μας, ο Κοινοτικός προϋπολογισμός, στον τομέα του Μεταναστευτικού και της Ασφάλειας, προβλέπει συνολικά το ποσό των 9,2 δισεκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2014-2020, μέσα από τη λειτουργία ενός Ταμείου για τη Μετανάστευση, την Ενσωμάτωση και το Άσυλο και ενός Ταμείου για την Ασφάλεια και τη αποδοτική φρούρηση των Συνόρων. Από τα κονδύλια αυτά, 460 εκατομμύρια ευρώ, ποσό πρωτόγνωρο, προβλέπονται για την Ελλάδα. Η πρόκληση και η ευκαιρία βρίσκονται εδώ».

Ενώ επεσήμανε πως είναι πολύ βασική η συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε αυτή την προσπάθεια, τονίζοντας πως θα δοθούν περί τα 20 δισ. ευρώ, έως το 2020, στις Περιφέρειες που θα αξιοποιηθούν στην απόκτηση δομών για τις ανάγκες της μεταναστευτικής πολιτικής. «Η συνδρομή των Δήμων είναι όμως καθοριστική και στον τομέα της Ασφάλειας. Στην Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Ασφάλεια, που παρουσιάσαμε και υιοθετήσαμε στις 28 Απριλίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, γίνεται ειδική αναφορά στον καθοριστικό ρόλο των τοπικών αρχών στην αντιμετώπιση του Οργανωμένου εγκλήματος (…) Τελειώνοντας, θα ήθελα να σας πω και κάτι προσωπικό, που ναι μεν έχει να κάνει με τις πάγιες σταθερές μου απόψεις και θέσεις για εθνική συνεννόηση, που διαχρονικά στήριζα και προέβαλλα, αλλά που περισσότερο δοκιμάστηκαν στην πράξη τα οκτώ χρόνια που υπηρέτησα στην Αυτοδιοίκηση. Αυτή η σχέση εγγύτητας με τον πολίτη καθόρισε σε μεγάλο βαθμό και την πολιτική μου στάση. Αυτό θα ήθελα να σας πω. Συνεχίστε να υπηρετείτε τον πολίτη, την κοινωνία και βέβαια την πατρίδα πάνω σε έναν και μόνο σταθερό δρόμο. Αυτόν της Δημοκρατίας, της κοινωνικής εθνικής ενότητας και του κοινού ευρωπαϊκού μέλλοντός μας», τόνισε ο Επίτροπος Μετανάστευσης.Σχόλια