Αβραμόπουλος: Όλες οι χώρες βρίσκονται υπό πίεση αναφορικά με την προσφυγική κρίση

Αβραμόπουλος: Όλες οι χώρες βρίσκονται υπό πίεση αναφορικά με την προσφυγική κρίση

Ότι όλες οι χώρες βρίσκονται υπό πίεση αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα, εκτίμησε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά την επίσκεψή του το απόγευμα σε κέντρο υποδοχής προσφύγων στα σύνορα Αυστρίας – Σλοβενίας, συνοδευόμενος από την Αυστριακή υπουργό Εσωτερικών, Γιοχάνα Μικλ Λάιτνερ.

Ο κ. Αβραμόπουλος στάθηκε και στον σημαντικό ρόλο της Τουρκίας στον περιορισμό των προσφυγικών ροών, και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συζήτηση που γίνεται ως προς την επαναπροώθηση και τις πρωτοβουλίες για τη μετεγκατάσταση προσφύγων.

Παράλληλα, ανακοίνωσε την παροχή προς την Αυστρία οικονομικής υποστήριξης από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον χειρισμό του προσφυγικού ζητήματος.

Χωρίς να προσδιορίσει το ύψος της κοινοτικής οικονομικής βοήθειας προς τη Βιέννη, διευκρίνισε πως αυτή θα καταβληθεί πολύ σύντομα και πως τα σχετικά έγγραφα ελέγχονται ήδη στις Βρυξέλλες.

«Η Αυστρία υποστηρίζει τους πρόσφυγες και φροντίζει για μια αξιοπρεπή υποδοχή τους», τόνισε και χαιρέτισε τη «στενή» συνεργασία ανάμεσα στην Αυστρία και την Σλοβενία, οι οποίες, όπως σημείωσε, βρίσκονται κάτω από μία μεγάλη πίεση και έχουν να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη κατάσταση.Σχόλια