Αύριο η συνάντηση Τσίπρα με τον γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν

Αύριο η συνάντηση Τσίπρα με τον γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, θα έχει αύριο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 17:40 (ώρα Αμερικής), ενώ στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας θα παραβρεθεί σε δεξίωση της Ε.Ε.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας θα έχει επαφές και με τους εκπροσώπους της ομογένειας, ενώ νωρίτερα, θα έχει διμερή επαφή με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη. Ακόμη, θα δώσει το «παρών» στη συνάντηση Κορυφής, υπό την προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα, για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού και του Ισλαμικού Κράτους.

Σε ό,τι αφορά στις σημερινές επαφές του κ. Τσίπρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, ο οποίος δήλωσε διαθέσιμος για «κάθε είδους βοήθεια προς την ελληνική κυβέρνηση». Στο επίκεντρο της συζήτησής τους βρέθηκαν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, που θα διασφαλίσουν την αξιοκρατία στη δημόσια διοίκηση και θα αντιμετωπίσουν τις οργανωμένες πρακτικές στην αγορά.

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση και με τον πρόεδρο της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, ο οποίος δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις ελληνικές εξελίξεις.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με την πρόεδρο της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρουσέφ. Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.Σχόλια