Αύριο καταθέτει ο πατέρας του Παύλου Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Αύριο καταθέτει ο πατέρας του Παύλου Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Αύριο, δύο χρόνια μετά την άγρια δολοφονία του παιδιού του, αναμένεται να καταθέσει στη δίκη για τη δράση της Χρυσής Αυγής, ο πατέρας του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης Φύσσας, ο οποίος είναι ο πρώτος εκ των 131 μαρτύρων κατηγορητηρίου.

Σημειώνεται ότι, εφόσον η κατάθεση του πατέρα του μουσικού ξεκινήσει αύριο, όπως είναι προγραμματισμένο, αναμένεται να πραγματοποιηθεί απουσία της πλειονότητας των πρωτοκλασάτων στελεχών της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, και υπό το βάρος των πρόσφατων δηλώσεων του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, περί ανάληψης «της πολιτικής ευθύνης για τη δολοφονία στο Κερατσίνι».

Η κατάθεση Φύσσα θα γίνει υπό το βάρος της απόφασης της 29ης Ιουνίου, οπότε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε πως η Πολιτική Αγωγή δεν δικαιούται να παρίσταται κατά την ηγεσίας του κόμματος αλλά και όσων εκ των κατηγορουμένων δικάζονται μόνο για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Η απόφαση του δικαστηρίου έχει μεγάλη νομική σημασία αφού πρακτικά στερεί από τα θύματα επιθέσεων να διεκδικήσουν αστική αποζημίωση από όλους τους κατηγορουμένους ενώ ουσιαστικά απαγορεύει στην Πολιτική Αγωγή να εξετάσει τα μέλη της ηγετικής ομάδας τόσο για την δολοφονία Φύσσα όσο και για τις επιθέσεις κατά του ΠΑΜΕ και των Αιγυπτίων ψαράδων.

Σημειώνεται ότι για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα οι κατηγορούμενοι είναι ο Γιώργος Ρουπακιάς ως φυσικός αυτουργός και ο Ιωάννης Καζαντζόγλου, στέλεχος της Τοπικής Νίκαιας, κατηγορούμενος για άμεση συνέργεια στη δολοφονία του 34χρονου.

Για απλή συνέργεια στην δολοφονία κατηγορούμενοι είναι οι: Ιωάννης ‘Αγγος, Αναστάσιος -Μάριος Αναδιώτης, Γεώργιος Δήμου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης,Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός,Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας, πυρηνάρχης της οργάνωσης,Σταύρος Σαντοριναίος, Γεώργιος Σκάλκος, Γέωργιος Σταμπέλος,Γεώργιος -Χρήστος Τσακανίκας ,Λέων Τσαλίκης , Αθανάσιος και Νικόλαος Τσόρβας και Αριστοτέλης Χρυσαφίτης.

Σημειώνεται τέλος ότι για την παράνομη δράση της Χρυσής Αυγής δικάζονται συνολικά 68 κατηγορούμενοι -παραπέμφθηκαν 69 αλλά ένας όπως δηλώθηκε στο δικαστήριο έχει αποβιώσει.Σχόλια