Αύριο Σάββατο στις 12:00 το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Αύριο Σάββατο στις 12:00 το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

«Κλειδώνει» η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, η οποία θα γίνει πιθανότατα στις 12 αύριο Σάββατο. Θέματα θα είναι το προσφυγικό, το ασφαλιστικό και η συνταγματική αναθεώρηση. Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε ήδη με τον προσωρινό πρόεδρο της ΝΔ Ι. Πλακιωτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας ήθελε το Συμβούλιο να πραγματοποιηθεί το Σάββατο, ώστε να πάει την Κυριακή στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής, με εθνική θέση επί του προσφυγικού.

Σε μια γενικότερη γραμμή το συγκεκριμένο Συμβούλιο δείχνει και πάλι την αδυναμία του πρωθυπουργού να λάβει σοβαρές αποφάσεις με το επιτελείο του και βάζει τη χώρα ξανά σε ρυθμούς πολιτικής αστάθειας και αβεβαιότητας, αφού μόνιμα υπάρχει η αναζήτηση ευρύτερων συναινεσεων σε θέματα που… καίνε.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος κάλεσε τον πρωθυπουργό να τηλεφωνήσει ο ίδιος στους πολιτικούς αρχηγούς και στη συνέχεια να απευθύνει αίτημα για σύσκεψη στην Προεδρία.

Κατά τις πληροφορίες, στην επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά εξέφρασε σε έντονο ύφος της διαφωνία της να συζητηθεί το ασφαλιστικό στο Συμβούλιο, ενώ το ΚΚΕ απέρριψε κατηγορηματικά συμμετοχή του στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

 Σχόλια