Αύριο στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των Θεσμών

Αύριο στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των Θεσμών

Αύριο, Τρίτη, αναμένονται – σύμφωνα με πληροφορίες – στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των Θεσμών, προκειμένου να ξεκινήσουν αμέσως διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση αυτή θα ληφθεί σε λίγη ώρα στην συνεδρίαση του Εurogroup, ενώ αναμένεται παράλληλα ο πρόεδρος, Γερούν Ντάισελμπλουμ, να ενημερώσει τους υπουργούς ότι η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους θα ξεκινήσει τον Απρίλιο.

Με δεδομένο ότι η έναρξη της διαπραγμάτευσης για ελάφρυνση του χρέους δεν μπορεί να αρχίσει πριν την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης, αυτό φαίνεται να σημαίνει πως οι εταίροι βλέπουν λήξη της αξιολόγησης έως εκείνο το σημείο.

Υπενθυμίζεται πως το ΔΝΤ έχει θέσει την ελάφρυνση του χρέους, ώστε να πέσει σε βιώσιμα επίπεδα, ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή του στο νέο Μνημόνιο.

Μοσκοβισι: Άμεση επιστροφή του κουαρτέτου στην Αθήνα

«Οι θεσμοί πρέπει να δείξουν σήμερα ότι έχουν κοινή άποψη για την αξιολόγηση».

Σύμφωνα με τον κ. Μοσκοβισί αυτό σημαίνει πρώτον, ότι οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο στην Αθήνα είναι εποικοδομητικές, δεύτερον, ότι υπάρχει ακόμα ορισμένη δουλειά που πρέπει να γίνει, τρίτον, υπάρχουν περιθώρια ελιγμών στο θέμα των μεταρρυθμίσεων, τέταρτον, ότι είναι αναγκαία η επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα με προοπτική να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό.

«Αυτή είναι η πολιτική απόφαση που πρέπει να ληφθεί σήμερα, λαμβάνοντας υπόψη την προσφυγική κατάσταση στην Ελλάδα», σχολίασε ο Γάλλος επίτροπος. H αναφορά μάλιστα αυτή αποτελεί σημάδι πως τουλάχιστον η Κομισιόν συνδέει μέχρι κάποιο βαθμό την αξιολόγηση με τις δυσμενείς εξελίξεις στο προσφυγικό.

«Σήμερα θα συζητήσουμε αν είμαστε έτοιμοι ή όχι να ζητήσουμε στους επικεφαλής των θεσμών να επιστρέψουν στην Αθήνα», ανέφερε στη συνέχεια ο Π. Μοσκοβισί, προσθέτοντας ότι οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο δείχνουν ότι υπάρχει ακόμη κάποιο κενό και πρέπει να γίνουν κάποιες προσπάθειες για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σύνοδος Κορυφής: ΣΟΚ – Κλείνουν τα σύνοραΣχόλια