Αυστραλία: Έφοδος της αστυνομίας σε σπίτια στη Μελβούρνη για το Ισλαμικό Κράτος

Αυστραλία: Έφοδος της αστυνομίας σε σπίτια στη Μελβούρνη για το Ισλαμικό Κράτος

Επιχείρηση της αυστραλιανής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Παρασκευής (29/1) στη Μελβούρνη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα btimes.com.au, οι Αρχές έκαναν έφοδο σε δυο σπίτια της πόλης αναζητώντας Αυστραλό υπήκοο, ο οποίος εμφανίζεται σε προπαγανδιστικό βίντεο του Ισλαμικού Κράτους. Μάλιστα, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έδωσε και το όνομα του στη δημοσιότητα.

Πρόκειται για τον 41χρονο γεννημένο στη Σρι Λάνκα, Μοχομέντ Ουνές Μοχμέν Αμέεν, ο οποίος παρουσιάζεται στο βίντεο να καλεί Αυστραλούς, αλλά και άλλους, που τρέφουν φίλια αισθήματα για το ΙΚ να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κέντρο υγείας του ΙΚ στη Συρία.

Η εν λόγω Υπηρεσία, λοιπόν, έκανε έφοδο σε δυο σπίτια, όπου σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα αυστραλιανά ΜΜΕ κατοικούν οι πρώην σύζυγοι του εν λόγω άνδρα. Από κει και πέρα, βέβαια, δεν έδωσε άλλα στοιχεία στη δημοσιότητα, αλλά έσπευσε να τονίσει πως δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη χώρα.

Τώρα περί των λεπτομερειών του βίντεο, ο Αμέεν παρουσιάζεται να λέει πως «καλώ τους αδελφούς και αδελφές απ’ όλο τον κόσμο να έρθουν στη Συρία και να μας βοηθήσουν, τους καλώ να προσφέρουν τις ιατρικές τους υπηρεσίες».

ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια