Αυστραλός υπουργός αποκάλεσε δημοσιογράφο «τρελή μάγισσα» σε λάθος sms

Αυστραλός υπουργός αποκάλεσε δημοσιογράφο «τρελή μάγισσα» σε λάθος sms

Ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας Πίτερ Ντάτον αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από δημοσιογράφο του πολιτικού ρεπορτάζ, την οποία χαρακτήριζε σε SMS «τρελή μάγισσα», το οποίο της έστειλε κατά λάθος καθώς προοριζόταν για άλλον.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες της Αυστραλίας, ο Πίτερ Ντάτον πίστευε ότι έστελνε το SMS στον πρώην υπουργό Πόλεων και Αστικής Ανάπτυξης Τζέιμι Μπριγκς, ο οποίος αναγκάστηκε την περασμένη εβδομάδα σε παραίτηση, αφού κατηγορήθηκε από δημόσια υπάλληλο για ανάρμοστη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια εξόδου του σε ένα μπαρ του Χονγκ Κονγκ.

Ο Ντάτον χαρακτήριζε «τρελή μάγισσα» τη δημοσιογράφο Σαμάνθα Μέιντεν, αντιδρώντας σε άρθρο της στις κυριακάτικες εφημερίδες του ομίλου News Corps σχετικά με την παραίτηση του Μπριγκς, αλλά το έστειλε σε λάθος παραλήπτη.

«Της ζήτησα αμέσως συγγνώμη και αυτή έκρινε ότι το εννοούσα», διευκρίνισε ο υπουργός σε χθεσινοβραδινή ανακοίνωσή του.

«Εδώ και χρόνια έχουμε χρησιμοποιήσει σκληρή γλώσσα μεταξύ μας και αυτό το περιστατικό μας έκανε να γελάσουμε», πρόσθεσε.

Η Μέιντεν δήλωσε και αυτή σήμερα ότι δεν προσβλήθηκε.

Σύμφωνα με τις αυστραλιανές εφημερίδες, το SMS περιείχε εξαιρετικά άκομψες εκφράσεις. Ήταν «δηλητηριώδες», σημειώνει η Daily Telegraph, η οποία ανήκει στην News Corp.

«Ναι, με χαρακτήρισε τρελή μάγισσα, αλήθεια είναι αυτό», σημείωσε η δημοσιογράφος στην Australian Broadcasting Corporation.

«Δέχθηκα πολύ ευχαρίστως τη συγγνώμη του Πίτερ Ντάτον. Μόλις μου έστειλε αυτό το μήνυμα που έλεγε «Αγόρι μου, είναι μια λιγάκι τρελή μάγισσα», του έστειλα ένα μήνυμα στο οποίο του έγραφα: «Αγόρι μου, έστειλες το μήνυμά σου στην τρελή μάγισσα».

«Είναι λιγάκι σα λάθος πρωτάρη», πρόσθεσε εξάλλου η Μέιντεν, συμπληρώνοντας ότι δεν αξίζει ωστόσο να παραιτηθεί γι’ αυτό.

Ο Μπριγκς, ο υπουργός που παραιτήθηκε, σύμφωνα με τις εφημερίδες, είχε περάσει το χέρι του στους ώμους μιας νεαρής υπαλλήλου του προξενείου και την είχε φιλήσει στο μάγουλο κατά την διάρκεια μιας εξόδου σε ένα μπαρ του Χονγκ Κονγκ. Κατά την παραίτησή του παραδέχθηκε ότι είχε υποπέσει σε «σφάλμα επαγγελματικής κρίσης».

Το SMS αυτό του Ντάτον δεν είναι η πρώτη γκάφα που κάνει. Τον Σεπτέμβριο είχε αναγκαστεί ξανά να ζητήσει συγγνώμη έπειτα από ειρωνικό σχόλιο που είχε κάνει σχετικά με την άνοδο της στάθμης των υδάτων η οποία απειλεί τα νησιωτικά κράτη του Ειρηνικού.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια