Αυτό είναι το «μενού» της συνάντησης Πούτιν – Μέρκελ στο Σότσι

Αυτό είναι το «μενού» της συνάντησης Πούτιν – Μέρκελ στο Σότσι

Σημαντικά διεθνή θέματα, όπως η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και η υλοποίηση των συμφωνιών του Μινσκ, βρίσκονται στην ατζέντα της συνάντησης του Βλαντιμίρ Πούτιν με την Άνγκελα Μέρκελ στις 2 Μαΐου στο Σότσι.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις, την περαιτέρω προοπτική τους, τη συνεργασία στον ενεργειακό, εμπορικό, αλλά και τον οικονομικο-πολιτιστικό τομέα, ενώ επισημαίνεται πως οι δύο ηγέτες θα ανταλλάξουν απόψεις σε σχέση με την επικείμενη συνάντηση κορυφής της G20 που θα πραγματοποιηθεί στο Αμβούργο.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, δήλωσε κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των δημοσιογράφων ότι στόχος της συνάντησης που θα έχει η Γερμανίδα καγκελάριος με τον Ρώσο Πρόεδρο είναι η προετοιμασία της συνάντησης κορυφής της G20, ενώ θα συζητήσει τις γεωπολιτικές διενέξεις στην Συρία και την Ουκρανία.

Σημειώνεται ότι η καγκελάριος Μέρκελ, τελευταία φορά που επισκέφθηκε τη Ρωσία ήταν το 2015, κατά τη διάρκεια των εορτασμών της επετείου των 70 χρόνων από τη νίκη που κατήγαγε η Ρωσία επί της χιτλερικής Γερμανία στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο (Β! Παγκόσμιο Πόλεμο). Τον Μάρτιο ο Ρώσος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, είχε δηλώσει ότι περιμένει την Άνγκελα Μέρκελ να επισκεφθεί την Ρωσία, ζητώντας του να της διαβιβάσει τις καλύτερες ευχές του.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


Σχόλια