Μπάχαλο στο Δ.Σ. Θεσσαλονίκης με την αμοιβή των Onirama

Μπάχαλο στο Δ.Σ. Θεσσαλονίκης με την αμοιβή των Onirama

Από διαφωνίες, σκληρή κριτική και έντονη αντιπαράθεση «σημαδεύτηκε» η συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης, για τις φετινές καλλιτεχνικές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και τον εορταστικό διάκοσμο της πόλης. Το θέμα εγκρίθηκε οριακά, με τη διπλή ψήφο της προέδρου, Καλυψώς Γούλα, όπως προβλέπει ο νόμος. Αφορμή για την διαφωνία αποτέλεσε η αμοιβή του συγκροτήματος Onirama.

Ο δημοτικός σύμβουλος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στάθηκε στην αμοιβή του συγκροτήματος των «Onirama» αναφέροντας πως η Θεσσαλονίκη θα πληρώσει για τη συναυλία 19.250 ευρώ, ενώ ο δήμος Λάρισας πέρσι είχε δώσει 8.000 ευρώ λιγότερα. «Κάθε φορά τα Χριστούγεννα έρχονται καθυστερημένα, τα παρουσιάζει κάποιος άλλος και ξοδεύουμε περισσότερα από άλλους δήμους» είπε.

Κόντρα αντιδημάρχου Τουρισμού με Π. Αβραμόπουλο
Αντιπαράθεση σημειώθηκε ανάμεσα στον αντιδήμαρχο Τουρισμού, Σπύρο Πέγκα και τον Παναγιώτη Αβραμόπουλο, όταν ο πρώτος έκανε λόγο για «επιλεκτικές αναφορές».
«Εγώ επί εφτά χρόνια έλεγα τι πρέπει να γίνει» απάντησε ο κ.Αβραμόπουλος. «Μην εκνευρίζεστε. Ήσασταν μέλη αυτής της συζήτησης και της κουβέντας είπε ο κ.Πέγκας, αναφερόμενος στον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο των προηγούμενων ετών.
«Είστε μικρό μέγεθος για να εκνευριστώ. Όταν φτάσεις σε σημείο να γίνεις μια προσωπικότητα θα σου μιλήσω» του απάντησε ο κ.Αβραμόπουλος, για να προσθέσει: «σε Gauleiter δεν απαντώ. Τα είχα πει και παλαιότερα για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό και υπήρξε αφορμή για σύγκρουση μου με τον Γιάννη Μπουτάρη».
Επιπλέον, ο κ.Πέγκας αναφορικά με τις διαφωνίες που εξέφρασε ο κ.Ζέρβας, για τα χρήματα που θα λάβουν οι «Onirama» έθεσε θέμα αξιοπιστίας. «Η διαπραγμάτευση έχει γίνει προσωπικά. Θέτετε θέμα αξιοπιστίας;». «Τα νούμερα μιλάνε» είπε από την πλευρά του ο κ.Ζέρβας.
Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Ελλη Χρυσίδου, με αφορμή όσα ειπώθηκαν για τα χρήματα που θα λάβουν τα συγκροτήματα ζήτησε από τον κ.Ζέρβα «να παρουσιάζονται στο δημοτικό συμβούλιο νούμερα που να ανταποκρίνονται σε αυτά που καλύπτουν».
Σχόλια