Μπακογιάννη: Ανοιχτή σε συναίνεση αν ο ΣΥΡΙΖΑ παραδεχτεί τα λάθη του – Βορίδης: Παραιτηθείτε & συνεχίζουμε από εκεί που ήμαστε τον Ιανουάριο

Μπακογιάννη: Ανοιχτή σε συναίνεση αν ο ΣΥΡΙΖΑ παραδεχτεί τα λάθη του – Βορίδης: Παραιτηθείτε & συνεχίζουμε από εκεί που ήμαστε τον Ιανουάριο

Ανοιχτή σε συναίνεση της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον το κυβερνών κόμμα παραδεχθεί ότι έκανε λάθος, εμφανίσθηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τον προϋπολογισμό του 2016.

Αναλυτικότερα, η κ. Μπακογιάννη επέκρινε την κυβέρνηση ότι προσκαλεί σε συναίνεση χωρίς να έχει συγκεκριμένες προτάσεις και να έχει αποφασίσει που θέλει να οδηγήσει τη χώρα. «Πριν καλέσετε τα κόμματα σε συναίνεση αναλογιστείτε ποια είναι η πρότασή σας. Τι θέλετε να κάνετε για το ασφαλιστικό;», είπε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη, προτείνοντας στην κυβέρνηση να βρει τη ΝΔ αφού πρώτα καταλήξει στις προτάσεις της.

«Τέσσερα χρόνια αρνιόσασταν κάθε συναίνεση και τώρα ζητάτε τη συναίνεση των ίδιων για να εφαρμόσετε χειρότερες πολιτικές», σημείωσε η κ. Μπακογιάννη και συμπλήρωσε ότι «η συναίνεση δεν επιτυγχάνεται με ύβρεις και με οίηση, αλλά μόνο όταν έχει κάποιος το θάρρος να βγει και να πει ότι αυτά που έλεγε τα έλεγε από άγνοια, από ιδεοληψία ή από προσπάθεια κοροϊδίας του ελληνικού λαού».

Πιο σκληρός εμφανίστηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, ο οποίος ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης και, χωρίς να παρεμβληθούν εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά «και συνεχίζουμε από εκεί που ήμαστε» τον Ιανουάριο.

«Αίφνης μετά από μακρό χρονικό διάστημα ο κ. Τσίπρας ανακάλυψε την αξία της εθνικής συνεννόησης. Να συνεννοηθούμε αν θα κόψουμε τις συντάξεις την ώρα που τον Ιανουάριο δεν το είχαμε μέσα αυτό; Να συνεννοηθούμε αν θα πάρουμε τις ευθύνες τις δικές σας;», αναρωτήθηκε ο κ. Βορίδης σημειώνοντας ότι «δεν επρόκειτο για λάθος, όπως ευγενώς λέει η κ. Μπακογιάννη. Απλώς λέγατε ψέματα». «Θέλει θάρρος, αλλά συνεννόηση μπορεί να υπάρξει. Ξεκινά από το εξής: ομολογία σφάλματος. Ότι είπατε είναι λάθος», ήταν η πρόταση του βουλευτή της ΝΔ.

Ο ίδιος συνέχισε προτείνοντας την παραίτηση της κυβέρνησης και την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Αντώνη Σαμαρά με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, και χωρίς να προηγηθούν εκλογές.Σχόλια