Μπακογιάννη για αποκαλύψεις Wikileaks: «Δυσκολεύομαι να καταλάβω την έκπληξη της κυβέρνησης»

Μπακογιάννη για αποκαλύψεις Wikileaks: «Δυσκολεύομαι να καταλάβω την έκπληξη της κυβέρνησης»

Απέφευγε επιμελώς να καταδικάζει -παρά τις επιμονές ερωτήσεις του Τάκη Χατζή στη εκπομπή «Ακραίως»- τις θέσεις του Τόμσεν η Ντόρα Μπακογιάννη. Όπως αποκάλυψε ο ιστότοπος WikiLeaks, ο Πολ Τόμσεν σε συνομιλία του με την Ντέλια Βελκουλέσκου υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι το ΔΝΤ επιδιώκει πιστωτικό γεγονός για να αναγκαστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να πάρουν αποφάσεις.

Η τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ, εμφανίστηκε να μην έχει αντίθεση στα όσα είπε ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τομέα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Η Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε χαρακτηριστικά «δυσκολεύομαι πολύ να καταλάβω την έκπληξη της κυβέρνησης. Στο Blog του κ. Τόμσεν τα λέει όλα αυτά. Θα όφειλε να τα γνωρίζει» ενώ έβαλε ψηλά στην ατζέντα της σχετικής συζήτησης το θέμα της υποκλοπής. «Χρειαζόμαστε τη διαβεβαίωση από την ελληνική κυβέρνηση, ότι αυτή η συνομιλία δεν έχει καταγραφεί από την Ελλάδα» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη υποστήριξε το αίτημα της ΝΔ για προσφυγή στις κάλπες αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «το κόστος των εκλογών μικρότερο από το κόστος παραμονής αυτή της κυβέρνησης και την κατηγόρησε και για την αποτυχία, όπως είπε στο προσφυγικό, τονίζοντας τον κίνδυνο η κυβέρνηση να στρέψει έναν λαό ο οποίος αγκάλιασε τους πρόσφυγες, σε αντιπροσφυγική στάση, πράγμα το οποίο, σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, θα αποτελούσε «έγκλημα».

Η πρώην υπουργός μίλησε και για τους δύο πρώην πρωθυπορυγός, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά τονίζοντας ότι δεν είναι βαρίδια, η εμπειρία και οι συμβουλές των δύο πρώην πρωθυπουργών είναι πολύτιμες για την πορεία του κόμματος, συμπλήρωσε.

Πηγή: Το ποντίκιΣχόλια