Μπακογιάννη: Η ΝΔ θα σας στηρίξει, υπό τον όρο να επιστρέψετε με συμφωνία

Μπακογιάννη: Η ΝΔ θα σας στηρίξει, υπό τον όρο να επιστρέψετε με συμφωνία

Ότι η Νέα Δημοκρατία θα δώσει την εξουσιοδότηση για τις διαπραγματεύσεις στην κυβέρνηση, υπό τον όρο η αντιπροσωπεία να επιστρέψει με συμφωνία, δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, από το βήμα της Βουλής, κατά την κοινή συζήτηση τεσσάρων επιτροπών της Βουλής.

«Δεν έχετε εξουσιοδότηση για ρήξη», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη και επεσήμανε ότι «Τώρα εσείς έχετε την ευθύνη της διαπραγμάτευσης (…) να φέρετε μια πρόταση που θα κρατήσει την Ελλάδα μέσα στο ευρώ».

Σχολιάζοντας το περιεχόμενο του κειμένου, η κ. Μπακογιάννη εκτίμησε πως η πρόταση «σκοτώνει την επιχειρηματικότητα», συμπληρώνοντας πως αν η ίδια ήταν υπεύθυνη των διαπραγματεύσεων «δε θα έφερνε αυτή τη συμφωνία».

Παράλληλα, αξιολογώντας το κλίμα των διαβουλεύσεων με τους δανειστές, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε πως και «τα τελευταία ψήγματα αξιοπιστίας της Ελλάδας έχουν πάει περίπατο. Δεν μας πιστεύουν πλέον (…) εμείς πιστεύαμε ότι μπορούμε να αποφασίσουμε για 500 εκατομμύρια Ευρωπαίους».

Κλείνοντας, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι «53 ώρες είναι πολύ λίγες για να γίνει αυτό που δεν έγινε σε πέντε μήνες. Σας εύχομαι από βάθος καρδίας καλή επιτυχία (…) Δε θα πανηγυρίσει η ΝΔ πάνω στα συντρίμμια».Σχόλια