Μπαλτάς: Πρέπει να βγάλουμε τους κομματικούς μανδύες από το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης

Μπαλτάς: Πρέπει να βγάλουμε τους κομματικούς μανδύες από το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης

Έπειτα από δύο χρόνια, με τις πυρετώδεις ανακοινώσεις και εκσκαφές της Κατερίνας Περιστέρη,  στην Αμφίπολη βρέθηκε ο Υπουργός Πολιτισμού.

Ο Αριστείδης Μπαλτάς συμμετείχε στην ημερίδα που διοργάνωσε το Σάββατο η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Σερρών στον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης, με θέμα «Αρχαιολογικά ευρήματα στον τύμβο Καστά της Αμφίπολης και η Πολιτιστική και Τουριστική αξιοποίηση τους για την ανάπτυξη της».

Προνομιακή χαρακτήρισε την Αμφίπολη ο υπουργός Πολιτισμού.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην περιοχή, ξεναγήθηκε στους αρχαιολογικούς χώρους και το μουσείο από την επικεφαλής ανασκαφών του λόφου Καστά, Κατερίνα Περιστέρη, ενώ συναντήθηκε και με τον δήμαρχο Αμφίπολης Κώστα Μελίτο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους και πολίτες της περιοχής ο κ. Μπαλτάς έκανε λόγο για αίσθηση δέους και συμπλήρωσε πως, εμείς, θα πρέπει να τιμήσουμε την κληρονομιά με σεβασμό και θα ανασυγκροτήσουμε τους χώρους για να αποτελέσουν πόλους ανάπτυξης.

Ο κ. Μπαλτάς δήλωσε υπέρ της ανάδειξης του μνημείου, το οποίο είναι τεράστιας όπως είπε σημασίας και πως θα γίνει μια συστηματική διαδικασία για την προστασία του με απαλλοτριώσεις και ολοκλήρωση της συντήρησης μέσα από δυο προγράμματα, το ΕΣΠΑ και το Ιnterreg.

Ο Υπουργός Πολιτισμού, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεισφοράς κάποιας ιδιωτικής πρωτοβουλίας και υποστήριξε πως πρέπει να βγάλουμε τους κομματικούς μανδύες από το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης.
baltas1_0Σχόλια