Μπαράζ συλλήψεων στην Τουρκία

Μπαράζ συλλήψεων στην Τουρκία

Τη σύλληψη 68 προσώπων σε όλη την τουρκική επικράτεια που συνδέονται με τον μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, πραγματοποίησε η αστυνομία της γείτονας χώρας, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή.  Ανάμεσα στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται πρώην αξιωματικοί της αστυνομίας, επιχειρηματίες, πανεπιστημιακοί, δημοτικοί υπάλληλοι καθώς και εργαζόμενοι στην κρατική τουρκική τηλεόραση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει κατηγορήσει τον πρώην στενό του σύμμαχο Γκιουλέν ότι συνωμότησε για την ανατροπή της κυβέρνησης μέσω ενός δικτύου υποστηρικτών στην αστυνομία, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και τη δικαιοσύνη.  Αυτήν τη στιγμή, ο Γκιουλέν διαμένει ως αυτοεξόριστος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ τουρκικό δικαστήριο είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του τον Δεκέμβριο του 2014.

Επίσης, ΜΜΕ που συνδέονται με το κίνημα του Γκιουλέν, όπως η Zaman, έχουν τεθεί υπό κρατικό έλεγχο, ενώ άλλα σε άλλα «έχει μπει λουκέτο».

 Σχόλια