Μπαρτζώκης: «Το κόμμα μας είναι ευρωσκεπτικιστικό»

Μπαρτζώκης: «Το κόμμα μας είναι ευρωσκεπτικιστικό»

Πάνω από 70% είναι το ποσοστό, που εκτιμησε ο πρόεδρος του κόμματος «Δανειοληπτών –Ταυτότητα Κεντρώων» Γιώργος Μπαρτζώκης για να βγει η χώρα από το ευρώ και να επιστρέψει στο εθνικό νόμισμα, όπως ανέφερε  σε κοινή συνέντευξη που δόθηκε σήμερα μαζί με το Σωματείο ατόμων με αναπηρία όρασης.

Ο κ. Μπαρτζώκης, δήλωσε ότι «Ξεκινήσαμε ως καταναλωτικός οργανισμός με γραφεία και στο Βόλο και οι Βολιώτες μας αγκάλιασαν. Το γραφείο του Βόλου είναι από τα καλύτερα γραφεία σε επισκεψιμότητα. Ως κόμμα επικαιροποιηθήκαμε τον Ιούλιο του 2016 κι ευελπιστούμε να έχουμε και συνέχεια»και σημείωσε ότι στόχος του κόμματος, είναι η διαγραφή των χρεών της Ελλάδας, των 329δις. Όπως είπε «Αν δεν συναινέσουν οι δανειστές τότε πάμε σε δικό μας νόμισμα, για να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας. Άλλος στόχος είναι η διαγραφή των δανείων των δανειοληπτών σε οριζόντια μορφή με βάσει την αξία των πραγμάτων. Π.χ. όταν το 2008 πήρε κάποιος ένα σπίτι αξίας 120.000ευρώ, τώρα η αξία του ακινήτου έχει πέσει στις 30.000ευρώ. Ζητάμε την αυτόματη διαγραφή των χρεών κι αυτό θα είναι το σχέδιο νόμου που θα καταθέσουμε στη Βουλή αν ο λαός μας τιμήσει».

Αναφερόμενος στα ζητήματα των ατόμων με αναπηρία όρασης, ο κ. Μπαρτζώκης τόνισε ότι υπάρχουν τρομερά προβλήματα δανειοδότησης των ατόμων αυτών σε τράπεζες κι είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να πληρωθούν. «Θέλουμε όλοι να υπαχθούν στις ευεργετικές διατάξεις του Ν. Κατσέλη» δήλωσε.
Επίσης χαρακτήρισε το κόμμα του ευρωσκεπτικιστικό, δηλαδή όπως εξήγησε «Δεν θέλουμε να βγούμε από την Ε.Ε., αλλά βλέπουμε ότι δεν πάει άλλο. Οι νέες πολιτικές της νέας αμερικάνικης κυβέρνησης είναι προς το συμφέρον των Ελλήνων, δλδ μια σύγκρουση με την Ευρώπη την οποία επιζητούμε με την αλλαγή ηγεσίας στην Ευρώπη».
Τέλος για τα κόκκινα δάνεια, υπογράμμισε ότι στα 130δις ευρώ κόκκινα δάνεια, το 60% των Ελλήνων δανειοληπτών δεν πληρώνουν, τονίζοντας ότι «αν περάσουν οι ομαδικές απολύσεις, τότε θα απολυθούν κι υπάλληλοι των τραπεζών. Αν η ηγεσία της Ευρώπης δεν το καταλάβει αυτό, τότε ο λαός ας αλλάξει αυτή την ηγεσία», ενώ σε ερώτηση τι πιθανότητες έχει η χώρα να επιστρέψει στη δρχ, ο κ. Μπαρτζώκης απάντησε «Θα έλεγα πάνω από 70%. Τα παλιά κόμματα έχουν καταστρέψει την Ελλάδα με τη δανειοδότηση που έχουν πάρει».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Ν.Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί» Ιωαν. Καραγιώργος, ανέφερε στον κ. Μπαρτζώκη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία όρασης. Ο κ. Καραγιώργος συμπλήρωσε ότι ένα από τα μεγαλύτερα είναι η προσβασιμότητα.
Όπως είπε «Έχουν γίνει βήματα, αλλά χρειάζεται ακόμη πολύ δουλειά. Χρειαζόμαστε ράμπες ελεύθερες, πεζοδρόμια ελεύθερα και στάσεις ελεύθερες».

Πηγή: akroama.gr

Σχόλια