Μπλε Φάλαινα: Σοκάρει ο πατέρας μαθήτριας- Οι νέες καταγγελίες για 9χρονο θύμα!

Μπλε Φάλαινα: Σοκάρει ο πατέρας μαθήτριας- Οι νέες καταγγελίες για 9χρονο θύμα!

Τα στόματα γονέων αλλά και καθηγητών έχουν ανοίξει μετά την περίπτωση της 15χρονης στην Κατερίνη αποκαλύπτοντας το σκοτεινό κόσμο της «Μπλε Φάλαινας».

Αυτη τη φορά ένας πατέρας από την Κρήτη σοκάρει με την κοινοποίησή του στο Facebook.

Στο μήνυμά του  αναφέρει ότι μια συμμαθήτρια της κόρης του ηλικίας 9 ετών (!) έχει παρόμοια σημάδια στα χέρια της με εκείνα που εμφανίζουν όσοι έφηβοι παίζουν την «Μπλε Φάλαινα».
Συγκεκριμένα αναφέρει:

«ΠΡΟΣΟΧΗ. Η κόρη μου (9 ετών) ήρθε από το σχολείο και μου είπε συμμαθήτριά της «γρατζουνίστηκε» παίζοντας την καινούργια μάστιγα που λέγεται «Μπλε Φάλαινα»… Σοκαρισμένος και μόνο που ήξερε η μικρή μου τι είναι η μπλε φάλαινα, την «ψάρεψα» για πληροφορίες…. Από άλλα παιδιά στο σχολείο το έμαθε…. Θα προβώ σε ενημέρωση των γονέων… Για τους μη γνώστες επίτηδες δεν γράφω τι είναι η «Μπλε Φάλαινα» για να ψάξετε και τα θύματά του! Προσοχή μιλήστε στα παιδιά σας. Παρακαλώ κοινοποιήστε».

Δείτε την ανάρτηση του:
 

Το άλλο θύμα στην Ελλάδα

Τα κρούσματα αυξάνονται ανησυχητικά στην Ελλάδα.

Μία καθηγήτρια στη Θεσσαλονίκη αντιλήφθηκε πως μία μαθήτριά της είχε χαραγμένα νούμερα στα χέρια και τα πόδια της. Σύμφωνα με την καθηγήτρια, η 14χρονη αποκάλυψε ότι συμμετέχει στο παιχνίδι με τη Μπλε Φάλαινα.

Το περιστατικό κατήγγειλε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο καθηγητής αγγλικών, Διογένης Παπαδόπουλος.
Όπως μάλιστα προέκυψε, η 14χρονη υποστήριξε πως δεν είναι μόνη στο παιχνίδι, άλλα συμμετέχουν άλλοι 15 φίλοι και συμμαθητές τις τελευταίες 20 ημέρες.

Η αστυνομία δεν έχει ακόμα ενημερωθεί ακόμα για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Ωστόσο, πριν λίγες ημέρες, θύμα του ίδιου επικίνδυνου παιχνιδιού φαίνεται να έπεσε 15χρονη μαθήτρια από την Κατερίνη.
Η μαθήτρια φέρεται να πήρε οδηγίες μέσω FB από κάποιον που της ζήτησε να χαράξει με ξυράφι τα πόδια της και να πάρει υπνωτικά χάπια. Η κοπέλα αυτοτραυματίστηκε στους μηρούς, πήρε δύο χάπια και κατέληξε στο νοσοκομείο, χωρίς ευτυχώς να διατρέξει κίνδυνο η ζωή της.

Τι λένε οι ειδικοί

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε μιλώντας στο ΡΘ ο Γιώργος Νάκος, ψυχολόγος της διεύθυνσης δίωξης ηλεκτρονικών εγκλημάτων. Συνέστησε μεγάλη προσοχή στους γονείς προκειμένου να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους δεν συνομιλούν στο δίκτυο ούτε δέχονται αιτήματα φιλίας από αγνώστους.
Για παιχνίδι θανάτου μίλησε στο ΡΘ ο αντιστράτηγος της ΕΛΑΣ και ειδικός ερευνητής διαδικτυακών εγκλημάτων Μανώλης Σφακιανάκης. Χτυπάει, όπως τόνισε, παιδιά που δεν είναι ψυχικά υγιή, ενώ οι αυτοκτονίες παγκοσμίως αφορούν κυρίως κορίτσια.

Διαβάστε επίσης:

 

«Μπλε φάλαινα» – Το παιχνίδι αυτοκτονίας ήρθε και στην Ελλάδα

 
Σχόλια