Μπόκο Χαράμ: εξαναγκάζουν παιδιά σε βομβιστικές επιθέσεις

Μπόκο Χαράμ: εξαναγκάζουν παιδιά σε βομβιστικές επιθέσεις

Την αύξηση της χρήσης παιδιών για βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας από πλευράς της τρομοκρατικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, μεταδίδει το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.Όπως επισημαίνει, μία στις πέντε επιθέσεις αυτοκτονίας της εν λόγω οργάνωσης πραγματοποιείται από παιδιά, επικαλούμενο σχετική έκθεση των Ηνωμένων Εθνών.

Νεαρά κορίτσια υπό την επήρεια ναρκωτικών ήταν ως επί το πλείστον πίσω από τις αιματηρές επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ, στο Καμερούν, τη Νιγηρία και το Τσαντ.

Επίσης η έκθεση των ΗΕ αναφέρει ότι τα αγόρια εξαναγκάζονται να επιτεθούν στις οικογένειές τους προκειμένου να αποδείξουν την αφοσίωσή τους στη συγκεκριμένη ισλαμιστική οργάνωση, ενώ τα κορίτσια γίνονται θύματα κακοποίησης και σεξουαλικής βίας από μαχητές της οργάνωσης.

Σύμφωνα με στοιχεία της Unicef, περισσότερα από 1,3 εκατ. παιδιά έχουν εξαναγκαστεί δια της βίας να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στις εξής χώρες: στο Καμερούν, το Τσαντ, τη Νιγηρία, και το Νίγηρα, ενώ παραπάνω από 1.800 σχολεία έχουν κλείσει.

Υπενθυμίζεται ότι συμπληρώνονται περίπου 2 χρόνια από την απαγωγή περισσότερων από 200 κοριτσιών από την Μπόκο Χαράμ στην πόλη Τσιμπόκ της Βόρειας Νιγηρίας, η τύχη των οποίων αγνοείται έως σήμερα. Η απαγωγή τους είχε προκαλέσει παγκόσμια κινητοποίηση, όπως εκφράστηκε από την εκστρατεία «Bring Back Our Girls».Σχόλια