Μπουκώρος: «Η κατάσταση σε Σκόπελο και Αλόνησο είναι δραματική»

Μπουκώρος: «Η κατάσταση σε Σκόπελο και Αλόνησο είναι δραματική»

Ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, ήταν καλεσμένος το μεσημέρι της Τρίτης στη ραδιοφωνική εκπομπή του Alpha 98.9, Μεσημεριανό ρεπορτάζ, με τον Πέτρο Κουσουλό.

Ο κ. Μπουκώρος επισκέφθηκε την Σκόπελο και την Αλόνησο για να δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί μετά την εκδήλωση των έκτακτων καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με τον γαλάζιο βουλευτή στην Σκόπελο και στην Αλόνησο ήταν δραματική. Στη Σκόπελο συγκεκριμένα όπως δήλωσε, ηλεκτρικό ρεύμα έχει μόνο το 60% του πληθυσμού ενώ το 40% δεν έχει καθόλου θέρμανση. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να βοηθήσουν τους κατοίκους με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτουν. Κάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση να προβεί σε βοήθεια από την Αθήνα.  Όπως συνέχισε ο βουλευτής, οι ντόπιοι «Δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο πολικό ψύχος. Ασθενείς, ηλικιωμένοι βρίσκονται σε απόγνωση ενώ, πεύκα πέφτουν και προκαλούν συνεχόμενες διακοπές ρεύματος. Ο όγκος του χιονιού είναι τεράστιος. Από την πλευρά τους οι δήμοι, δεν έχουν την τεχνογνωσία να ανταπεξέλθουν σε τέτοιες συνθήκες.»

Εν συνεχεία, προέβη σε μια σοβαρή καταγγελία καθώς όπως είπε ο ίδιος στην Αλόνησο υπαρχει στο νοσοκομείο μόνο μια γιατρός, χωρίς καν νοσηλεύτρια σε περιοχή με 2500 κατοίκους.

Κλείνοντας, ήθελε να τονίσει μέσω του Alpha ότι είναι απαραίτητο η κυβέρνηση να φέρει ενίσχυση για την γρήγορη αποκατάσταση στις εν λόγω περιοχές.

Ακούστε όλη συνέντευξη στον Πέτρο Κουσουλό στο εξής Link

 

Σχόλια